nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 06.07.2016 21:40:42

Čustveno: Speedov oče na tekmi s Portugalsko, navijači vzklikali ime njegovega sina (video)

Reuters
Nogometaši Walesa vse tekme igrajo tudi za svojega nekdanjega selektorja Garyja Speeda, ki je pred petimi leti storil samomor.

Zgodbo nekoč fantastičnega valižanskega nogometaša Garyja Speeda zagotovo poznate. V svoji karieri je bil najprej odličen nogometaš, ki je igral za Leeds, Everton, Newcastle, Bolton in Sheffield United, po koncu igralske kariere pa se je vrgel v trenerske vloge. 

Po kratki epizodi v vlogi trenerja Sheffield Uniteda je dobil priložnost prevzeti valižansko reprezentanco, v kateri je svoje delo opravljal odlično. Nogometaši so v Garyju videli svojega nekdanjega idola, nekakšno očetovsko (ali pa starejšo bratsko) figuro, valižanski nogomet pa se je pod Speedovo taktirko hitro vzpenjal.

Zato je Wales izjemno šokirala novica, ko je 7. novembra Speed izgubil boj s kronično depresijo in naredil samomor. Jokali so vsi reprezentanti, jokal je celotni Wales in jokal je zdajšnji selektor Chris Coleman



Danes, ko se Wales ravno meri s Portugalsko, valižanski reprezentanti torej igrajo tudi za svojega nekdanjega selektorja, s tribun pa jih spremlja oče Garyja Speeda. 

Ko je Speedov oče prišel v Lyon, ga je srečala manjša skupinica valižanskih navijačev, ga takoj prepoznala in začela skandirati ime njegovega sina. Speedovega očeta je skandiranje precej ganilo in planil je v objem navijačev. 

Kratek, a zelo čustven posnetek, vam ponujamo v povezavi.

Značke: gary-speed, wales

Članki iz rubrike