nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 28.09.2016 09:17:40

Allardyce: Komentiral sem stvari, ki so sramotne

Selektor angleške nogometne reprezentance Sam Allardyce je po vsega 67 dneh dobil odpoved angleške zveze. Enainšestdesetletnik je brez službe ostal, ko so ga ujeli pri dogovarjanju prestopov igralcev z lažnim konzorcijem iz Daljnega vzhoda, posneli pa so tudi njegove izjave, v katerih sramoti svojega predhodnika Roya Hodgsona.

Allardycea so skrivoma posneli, ko daje nasvete, kako obiti prestopna pravila, kritiziral je tudi odločitev angleške nogometne zveze (FA) o obnovi Wembleyja. S konzorcijem se je dogovoril tudi, da bo za 400.000 funtov prišel v Singapur in Hongkong kot ambasador. Vodstvu FA ni ostalo nič drugega kot da ga odpusti. Na naslednji tekmi bo člansko ekipo Anglije vodil Gareth Southgate, sicer selektor ekipe do 21 let.

"Allardyceov prekršek je neprimeren za angleškega selektorja. Priznava, da je naredil veliko napako in se je opravičil. Glede na naravo incidenta sta se FA in Allardyce dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe," piše v izjavi za javnost FA.

"Bila je velika čast, ko so me imenovali julija, zelo sem razočaran, kako se je izšlo. Sestal sem se z Gregom Clarkom in Martinom Glennom, iskreno sem se opravičil. Čeprav sem med posnetim pogovorom jasno povedal, da je za vse predlagane dogovore potrebno soglasje FA, sem komentiral stvari, ki so sramotne. Obžalujem tudi komentarje, ki sem jih izrekel o posameznikih," pa je sporočil zdaj že nekdanji selektor Anglije.



Za Allardyca se je še enkrat več postavil direktor zveze Martin Glenn: "Bila je zelo boleča odločitev, ker smo komaj najeli Sama. Menimo, da bi bil pravi angleški selektor in menimo, da bi bil zelo uspešen. Toda ne gre le za vodenje ekipe. Moramo se držati pravil obnašanja. Mi smo branitelji igre, mi postavljamo pravila."

Allardyce je prevzel angleško vrsto po letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, kjer je Anglija izpadla v osmini finala. Kot selektor je Anglijo vodil le na eni tekmi, in sicer ob zmagi z 1:0 na gostovanju na Slovaškem v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

Anglija in Slovaška sicer igrata v isti skupini kot Slovenija, Malta, Škotska in Litva. Angleži bodo v Sloveniji gostovali 11. oktobra v Stožicah.

Članki iz rubrike