nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 19.10.2016 08:18:19

Ekskluzivni intervju z Boštjanom Cesarjem: Če o Kevinu odločamo mi, naj bo takole ...

Tina Kosec
Srečko Katanec je vrgel kost, mi smo jo pobrali in jo predali tistemu, ki lahko v imenu nogometašev pove največ. Trenutek za daljši intervju s kapetanom slovenske nogometne reprezentance Boštjanom Cesarjem bi težko bil primernejši.

Oktobrski termin je pač postregel s čudežnim vstajanjem izbrane vrste, med navijače je vrnil vero, tekmi s Slovaško in Anglijo sta obudili upanje po aktivnem sodelovanju na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji. Sredi največjega kaosa je spet posijalo sonce. Tudi zaradi kritik? Ali predvsem zaradi njih? In seveda – kost. Je Kevin Kampl še dobrodošel v reprezentanci? In pod kakšnimi pogoji? Kdo je bil za famozno izjavo za javnost in kdo ne? Na vse to in še več je Boštjan Cesar odgovoril brez dlake na jeziku.

Intervju bomo začeli s priznanjem. Veste, presenetili ste nas. Res nismo pričakovali, da boste tekmi s Slovaško in Anglijo odigrali tako dobro in dejansko v teh 180 minutah osvojili kar štiri točke. Ni kaj, oktobrski trenutek resnice ste prestali z odliko.
Bo kar držalo. Res smo se dobro pripravili, hkrati pa vnovič vsem dokazali, da imamo vrhunsko reprezentanco, ki je sposobna odigrati dve tako dobri tekmi tudi proti tako zahtevnima nasprotnikoma. Čeprav se morda kdo ne strinja, pa bom rekel, da smo že proti Litvi v drugem polčasu igrali zelo dobro. Imeli smo veliko priložnosti, zabili dva gola, sprožili precej strelov. Žal pa smo naredili preveč napak, za katere smo bili kaznovani. Na tekmah s Slovaško in Anglijo se nam to ni zgodilo, kar priča, da smo naredili korak naprej. Kar me kot kapetana še toliko bolj veseli, je dejstvo, da smo vsem dokazali, da ne premoremo le kvalitetnih posameznikov, ampak tudi pravi moštveni duh. Dihamo skupaj, zato smo tudi bili uspešni.

Mar vi, nogometaši, res mislite, da vam novinarji želimo slabo? Da imamo raje neuspeh kot uspeh? Da se časniki bolje prodajajo, če dosegate slabe rezultate? Da smo raje doma kot na velikih tekmovanjih? Se vam to ne zdi nelogično?
Vsak ima pravico, da počne, kar želi početi. Ne vem, ali kdo hoče slabo ali ne, vidim pa, kaj se piše. No, če sem povsem iskren, ne berem veliko. Ko sem v klubu, sem osredotočen na klub, ko sem v reprezentanci, na reprezentanco. Mislim, da je pri vas enako kot pri nas: ko se zbere reprezentanca, se zberejo najboljši. In verjetno tudi reprezentanco spremljajo najboljši novinarji. Ali si res vsi želijo uspeha, pa ne vem. Ponavljam, vsak ima pravico, da počne, kar se mu zdi pravilneje. Vem, da nekateri želijo le dobro, verjetno nekateri navijajo tudi za slabe stvari. Težava pa velikokrat nastopi, ko se kakšno zadevo predstavi na napačen način, ko se obrača besede. In potem pride do nesporazuma. S tem imajo težave predvsem mlajši. Včasih so šokirani, ko vidijo svoje besede v časniku, čeprav so jih povedali drugače. Tudi to se dogaja. Smo pa profesionalci in moramo živeti s tem. Poudaril bi še nekaj: kot kapetan sem prvi, ki je za to, da se kritizira, če igramo slabo. Ne bom sicer rekel, da to komurkoli daje pravico, da pljuva, naj pa se pove, kako in kaj. Če nismo igrali dobro, naj se to tudi napiše. A če sprožimo 25 strelov in ne zmagamo tudi zaradi pomanjkanja sreče, kot je bilo v Litvi, potem naj se napiše vse. Ne le to, da smo igrali slabo. Naj se omeni tako temne kot svetle plati.

Do Kampla ste bili kritični, toda dan prej je Jasmin Kurtić na treningu Kevinu javno izrekel podporo?
O vsem skupaj smo se pogovarjali od prvega dneva dalje. Preveč smo govorili … Jasmin je želel predvsem poudariti, da je Kevin pomemben člen te reprezentance. In to je še naprej. Kar nas je vse zmotilo, je bil njegov način. Številni so na zbor prišli utrujeni, tudi Roman Bezjak je odigral 15 tekem, marsikdo skoraj toliko. Zato način ni bil pošten.


CELOTEN EKSKLUZIVNI INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE, KI JE DOSTOPNA TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike