Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 01.02.2017 23:16:26

Egipt prvi finalist afriškega prvenstva

Reuters
Nogometaši Egipta so v prvem polfinalu afriškega nogometnega prvenstva po boljšem izvajanju enajstmetrovk premagali Burkino Faso.

Po 90 minutah se je tekma končala z neodločenim izidom 1:1 (0:0), takšen pa je bil izid tudi po koncu podaljška. Streljanje enajstmetrovk je Egipt dobil z izidom 4:3.

Egipt, ki je zadnjič v finalu afriškega prvenstva zaigral leta 2010, ko je tretjič zaporedoma osvojil prvo mesto, skupaj je bil prvi osemkrat, je bil v prvem polčasu v podrejenem položaju, saj je bila žoga občutno več v nogah nogometašev Burkine Fasa. Izbranci Paula Duarteja so v prvih 45 minutah proti vratom 44-letnega Essama El-Hadarya sprožili 12 strelov, pet v okvir vrat, Egipčani so streljali štirikrat, Herve Kouakou Koffi pa je moral posredovati le dvakrat.



Tudi v drugem polčasu je bila več pri žogi Burkina Faso, vendar poti do egiptovske mreže ni našla, zato pa je to v 67. minuti uspelo Mohamedu Salahu, napadalcu Rome. Toda le šest minut pozneje je Aristide Bance izid izenačil, to pa je bil sploh prvi gol, ki so ga Egipčani prejeli na letošnjem afriškem prvenstvu. Čeprav je bila Burkina Faso boljši nasprotnik tudi v nadaljevanju, se mreži do konca rednega dela tekme, prav tako pa tudi ne v podaljšku, nista več zatresli.

V finalu, ki bo na sporedu v nedeljo, bodo Egipčani igrali z boljšim iz dvoboja med Kamerunom in Gano. Tekma bo na sporedu v četrtek, ob 20. uri.

Članki iz rubrike