evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

liz
liz
0 20.12.2014 11:39:08

Koren debitiral z zmago v derbiju

melbournecityfc.com.au
V enajstem krogu avstralskega prvenstva je Melbourne City na svojem igrišču v mestnem derbiju gostil Melbourne Victory.

Za domačini je zelo slabo obdobje, saj so v uvodnih desetih krogih slavili le dvakrat in so z izkupičkom 2-4-4 zasedali sedmo mesto v desetčlanskem prvenstvu. Na drugi strani je tekmec v dvoboj vstopil kot edina ekipa v ligi, ki še ni okusila grenkobe poraza.


Še bolj kot to pa je bilo za slovenske ljubitelje nogometa pomembno, da je svoj debi v dresu Melbourne Cityja doživel Robert Koren. Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je začetek sezone izpustil zaradi dveh poškodb. Danes pa se je v mestnem derbiju vendarle vrnil na nogometne zelenice.

Trener John van 't Schip je že dan pred dvobojem povedal, da 34-letni Dravograjčan ni pripravljen za celo tekmo. Posledično ga je v igro poslal v 61. minuti. City je nastopil brez poškodovanega Irca Damiena Duffa, zato je bil nastop slovenskega vezista še toliko bolj pomemben za ekipo, ki se na vse kriplje trudi, da bi nanizala serijo zmag in se tako dvignila proti vrhu lestvice.

Danes je slavila drugič zapored, mestni derbi se je končal z zmago Victoryja z 1:0, edini zadetek pa je v prvi minuti sodnikovega podaljška z glavo zabil Erik Paartalu.

koren
melbournecityfc.com.au

Koren je v 88. minuti streljal proti vratom gostov, a se je žoga odbila od enega izmed Victoryjevih branilcev. Vseeno pa bi lahko rekli, da je vrnitev Cityjeve desetice očitno zelo dobro vplivala na soigralce, ki so z njeno pomočjo mestnemu rivalu prizadejali prvi poraz v sezoni, sebi pa pred nadaljevanjem tekmovanja močno dvignili samozavest.

Članki iz rubrike