roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 06.06.2015 19:05:41

Se bo Kampl preselil v drugo ligo?

Nikola Miljković
Za odličnega slovenskega vezista Kevina Kampla naj bi resno zanimanje pokazal nemški drugoligaš RB Leipzig.

Kot danes pišejo številni avstrijski mediji, se je za Kevina Kampla resno ogrel Red Bull Leipzig. Slednji je že pred časom razmišljal, da bi v svoje vrste pripeljal odličnega slovenskega nogometaša, toda ta je bil takrat član Red Bull Salzburga, s katerim pa so imeli isti lastniki višje ambicije. Zdaj so se stvari nekoliko obrnile, na trenerski stolček Leipziga pa je sedel nekdanji športni direktor obeh omenjenih moštev Ralf Rangnick.

Slednji je bil tudi glavni krivec, da se je Kampl iz Nemčije preselil v Avstrijo. Leta 2012 je Salzburg za tri milijone evrov od Aalna odkupil slovenskega reprezentanta, v naslednjih letih pa je postal eden ključnih mož Salzburga. S svojimi igrami je močno opozoril nase, v zadnjem zimskem prestopnem roku pa se je za 12 milijonov evrov preselil k Borussii iz Dortmunda. Zdaj si Red Bull želi nemškega drugoligaša pripeljati med elito, na vrhu seznama želja pa naj bi bil ravno Kampl. Ni skrivnost, da se novopečeni trener Leipziga in Kampl še zmeraj odlično razumeta, v svoje vrste pa naj bi ga tokrat pripeljal kot posojenega igralca.



Rangnick naj bi Kamplu med drugim ponudil stalno mesto v začetni enajsterici, kar se v Dortmundu ni ravno pogosto dogajalo. Kampl je sicer pred kratkim dejal, da je nekaj takšnega pričakoval in igralni čas ni nekaj, kar bi ga skrbelo. "Pred prihodom v Dortmund mi je bilo jasno, da ne bom ves čas igral. Potreboval sem nekaj časa, da sem se prilagodil na nove razmere, s prvimi šestimi meseci pri Borussii pa sem lahko zadoovljen."

Ali bo do vnovične selitve resnično prišlo, je zdaj še prezgodaj reči, vsekakor pa je težko verjeti, da bi Kampl raje igral v nemški drugi ligi, kot pa v elitni bundesligi. Edino če bi dal novi trener Borussie Thomas Tuchel Kamplu jasno vedeti, da nanj v prihodnje ne računa več ...

Članki iz rubrike