Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

eč
0 31.08.2015 13:12:08

Problem je v solidarnostnem skladu

vszi
Bi lahko prestop slovenskega reprezentanta Roberta Berića tik pred koncem poletne tržnice padel v vodo?

Se prestop Roberta Berića iz Saint Etienna v Rapid zapleta? Dejstvo je, da je slovenski reprezentant že v Franciji, tam je že opravil zdravniški pregled in čaka le še na uradno potrditev posla. Toda kluba se še nista dogovorila. Ne glede odškodnine, glede slednje ni dvoma: Saint Etienne bo plačal 5,5 milijona evrov, v prihodnje tudi bonus v višini 1,5 milijona evrov. Skupaj torej kar 7 milijonov evrov. Zapleta pa se nekje drugje.


Kot je pojasnil športni direktor Rapida Andreas Müller, je problem v tako imenovanem solidarnostnem skladu. Okoli 300.000 evrov naj bi prejeli Berićevi nekdanji klubi, tisti, ki so prispevali k njegovemu razvoju. Toda Dunajčani vztrajajo, da mora to prevzeti Francozi, medtem ko slednji želijo, da bi znesek poravnal Rapid.

"Če dogovora ne bo, se bo Robert vrnil nazaj na Dunaj," je dal jasno vedeti nekdanji reprezentant Nemčije. Müller je še dodal: "Če nekdo želi določenega igralca, se mora pač sprijazniti z vsem, kar sodi zraven." Športni direktor Rapida je vseeno pristavil, da upa, da bo dogovor sklenjen, saj igralec pač želi oditi nekam, kjer bo lahko še dodatno napredoval. A Saint Etienne bo pač moral pristati na postavljena pravila igre ...

Članki iz rubrike