sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ro
ro
0 31.10.2015 12:37:41

Split v strahu. Prihaja nočna mora - Matjaž Kek

Grega Wernig
Na Hrvaškem je v središču pozornosti jadranski derbi Hajduk - Rijeka na Poljudu.

Na uvodni tekmi 15. kroga hrvaškega prvenstva je Split na svojem stadionu z 1:0 ugnal Dinamo in mu prizadejal drugi zaporedni poraz. To je za Zagrebčane kakopak velik šok, še zlasti zaradi spoznanja, ker pred tem na kar 50 zaporednih preizkušnjah igrišča niso zapuščali sklonjenih glav. "Čestitke Splitu. Gostitelji so bili agresivnejši, zasluženo so slavili," je dejal trener modrih Zoran Mamić, ki je moral odgovoriti tudi na vprašanje, ali se morda boji odpovedi? "Ko se ukvarjate s takšnim poklicem, je to vedno mogoče."

IZJAVA? NE ZASLUŽITE SI
Novinarji so z največjim zanimanjem pričakovali Zdravka Mamića. Prepričani, da bo razočarani prvi mož kluba znova poskrbel za šov, toda tokrat na pogovor s sedmo silo ni bil pripravljen. "Moje izjave si niste zaslužili," je pojasnil in oddrvel s stadiona.

Medtem pa nogometna javnost pri južnih sosedih pričakuje vrhunec tega konca tedna. Jutrišnji jadranski derbi med vodilnim Hajdukom in s točko manj drugouvrščeno Rijeko na polnem Poljudu. V Dioklecijanovo mesto prihaja nočna mora belih in njihovih navijačev. Matjaž Kek, ki proti dalmatinskemu ponosu še ni okusil grenkobe poraza. Reški niz neporaženosti traja že dvanajst tekem in je najdaljši v zgodovini morskih obračunov.



NE ŠTEVILKE, IGRAJO LJUDJE
"Novinarjem vam je zanimivo iz svojih računalnikov 'vleči' te podatke. Ko so pozitivni, se ustvarja evforija, ko ni tako, pa je tragedija in je vse treba menjati. Ne igrajo številke. Igrajo ljudje, čustva, znanje, kakovost, srce, glava …," se je na dozdajšnjo statistiko odzval mariborski strokovnjak.

NA VRH NE PRIDEŠ PO NAKLJUČJU
"Hajduk je vodilna ekipa prvenstva, na vrh se ne prihaja po naključju. Poljud bo poln, na pladnju je veliko rivalstvo, kaj bi si lahko želeli boljšega? Velik motiv in izziv je odigrati pravo tekmo, pokazati vrednost in priti do tega, kar si vsi želimo. Hajduk si za dozdajšnje dosežke zasluži vso spoštovanje, toda v moji glavi je samo ena misel - Rijeka. Seveda želimo zmagati. Vedno želimo, hkrati nas nadvse veseli spoznanje, da nas bo spodbujalo veliko število naših navijačev," je v pričakovanju derbija povedal Matjaž Kek.

Članki iz rubrike