Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
0 08.02.2016 13:33:22

Se Sarmi tresejo kolena? Iličić bo konec tedna zagotovo igral

Profimedia
Konec tedna se bosta v serie A pomerila "slovenska" kluba Fiorentina in Inter.

Fiorentina je v soboto le remizirala na gostovanju pri Bologni, tekma se je končala z remijem 1:1, s tem rezultatom so lahko bili precej bolj zadovoljni domači. Ti so se ustalili v sredini lestvice, medtem ko je Fiorentina z remijem še dodatno zaostala v bitki za naslov prvaka. Zdi se, da se bosta za scudetto udarila le Napoli in Juventus, Fiorentina za slednjim na tretjem mestu zaostaja že za osem točk.


Morda bi bilo na stadionu Renato Dall'Ara drugače, če bi lahko gostom pomagal Josip Iličić. Reprezentant Slovenije je od prve do zadnje minute sedel na klopi, toda ne, ker mu trener Paulo Sousa ne bi želel ponuditi priložnosti. Gorenjec je brez nastopa ostal, ker ima nekaj zdravstvenih težav, že daljše obdobje ga mučijo bolečine v mišici. Zaradi tega Sousa ni želel tvegati, Iličića bi v igro poslal le v primeru, da bi Fiorentini voda močno tekla v grlo.

Sousa se je za takšno potezo odločil tudi zato, ker Fiorentino konec tedna čaka eden najpomembnejših obračunov za preboj v ligo prvakov. Na stadionu Artemio Franchi bo namreč gostoval četrtouvrščeni Inter, med kluboma je le točka razlike. Gol Milančanov, ki ga branil Samir Handanović, bo torej ogrožal tudi Iličić, za Inter je to slaba novica. Že tako ali tako so nerazzurri v zadnjem času precej padli v formi, na zadnjih šestih tekmah so slavili le enkrat, tokrat so celo remizirali z zadnjeuvrščenim Hellasom. Kot da to še ne bi bilo dovolj, bo torej za igro v dresu Fiorentine nared tudi Iličić, z desetimi zadetki najboljši strelec vijoličastih v tej sezoni.

Članki iz rubrike