franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
2 09.12.2016 08:00:45

V pričakovanju še enega Slovenca pri Fiorentini: Jojo kmalu ne bo več edini

Profimedia
Kmalu še en Slovenec z nastopom za Fiorentino?

Ko je pretekli mesec Fiorentina gostovala pri Cagliariju in slednjega premagala s 5:3, je štirinajst minut na zelenici preživel tudi Ianis Hagi. Gre za 18-letnega nogometaša sredine igrišča iz Romunije, ki se lahko pohvali s slavnim očetom. Gheorghe Hagi je bil nekoč "Maradona s Kapatov", igral je tako za Real kot Barcelono, danes je v zgodovino zapisan kot najboljši romunski nogometaš vseh časov. Najstniški sin gre po njegovih sledeh, da premore precej talenta, priča dejstvo, da je že debitiral v članski ekipi Fiorentine.

Po njegovih sledeh naj bi šel po poročanju medijev v Italiji v kratkem tudi vrstnik iz Slovenije. Za Jana Mlakarja ste zagotovo že slišali, ne nazadnje je pred slabima dvema letoma za kar milijon evrov iz Domžal prestopil v Fiorentino. V tej sezoni je v primaveri zabil šest golov na dvanajstih tekmah, dobro obveščeni viri pa pravijo: kmalu bo postal naslednji po Hagiju, ki bo dobil priložnost v članskem dresu Fiorentine.

Zna se torej zgoditi, da Josip Iličić ne bo edini Slovenec z nastopom za Fiorentino v tej sezoni, zagotovo pa Gorenjec ne bo presenečen, ko bo 18-letni Mlakar dočakal debi. "Mlakar je odličen nogometaš, ki so ga pred prihodom k nam želeli številni velikani. Toda še vedno se mora veliko naučiti in napredovati. No, vseeno gre za fenomenalnega mladeniča in vesel sem, ker mu lahko pomagam. Sicer pa je še en odličen Slovenec – Vitja Valenčič. Ki je k sreči prav tako že pri nas," ima o mladeničih v Firencah visoko mnenje njun ugledni rojak Iličić.

janmlakar
Jan Mlakar
vszi

Članki iz rubrike