Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 08.03.2017 18:29:42

Evforija z Matjažem Kekom v glavni vlogi! Po trajektu cela flota?!

Grega Wernig
Nogometaše Rijeke bo v soboto na splitskem Poljudu spodbujalo 1500 navijačev.

Matjaž Kek in njegovi varovanci, med katerima sta tudi Roman Bezjak in Matic Črnic, kraljujejo na vrhu lestvice hrvaškega prvenstva, v soboto jih čaka nov velik izziv v boju za zgodovinski naslov prvaka. Gostovali bodo na Poljudu, pomembnost dvoboja so prepoznali tudi navijači. V Dioklecijanovo mesto se jih bo odpravilo rekordno število, na tribunah splitske "školjke" jih bo kar 1500.

Obeta se torej prava reška invazija na Split, toda ne po kopnem, temveč po morju. Da, po morju, kar tisoč privržencev Rijeke bo namreč v Split odpotovalo s trajektom. Na takšno idejo so pred dnevi prišli člani navijaške skupine Armada in pri Jadroliniji najeli plovilo. Mnogi so zmajevali z glavami in bili prepričani, da bo projekt neslavno propadel, toda zgodilo se je nasprotno. Kvarner je zajela takšna evforija, da je bilo vseh tisoč mest za trajekt "Zadar" razprodanih v manj kot 48 urah. Oziroma za "Belo ladjo".

rijeka gw
Grega Wernig
"Zanimanje je takšno, da bi napolnili tri ladje. Nismo pričakovali le tega, da bodo tako rekoč vsa mesta zasedena že v prvem dnevu. V naslednji sezoni bomo morali angažirati celotno floto," poudarjajo predstavniki Armade. Trajekt bo proti Splitu krenil v petek ob 23.59, potovanje bo predvidoma trajalo deset ur.


Ekipa mariborskega strokovnjaka bo torej na Poljudu imela izjemno podporo, za dodatni optimizem navijačev pa skrbi tudi statistika Matjaža Keka v dvobojih s Hajdukom. Nekdanji selektor slovenske izbrane vrste v 15 dvobojih grenkobe poraza še ni okusil, niz neporaženosti v Splitu traja osem tekem.

Članki iz rubrike