pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 18.01.2024 10:30:15

Preobrat! Berić končal sodelovanje s Tianjinom, selili so ga v Celje in Avstrijo, zdaj pa vse jasno!

Reuters
Potem ko je končal sodelovanje s klubom Tianjin Jinmen Tiger, za katerega je odigral 56 tekem in dosegel 14 golov, se je zdelo, da je Robert Berić zaključil kitajsko zgodbo.

To so poskušali izkoristiti tudi Celjani, ki so mu po besedah njegovega zastopnika Amirja Ružnića namenili zelo konkretno in korektno ponudbo, ki pa še vedno ni bila dovolj bogata, da bi 32-letni napadalec resneje pomislil na vrnitev v domovino. Nato se je pojavila možnost vrnitve v Avstrijo, kjer je blestel v dresih Sturma in Rapida, v svoje vrste ga je želel privabiti LASK, toda ko je na naslov Krčana priromalo vnovično vabilo iz druge najbolj obljudene države na svetu, je sprejel odločitev, da se bo vendarle znova podal v Azijo. Severni sosedi se res nadvse trudili, da bi ujeli veliko ribo, ampak Kitajci so odličnega strelca premamili z odličnimi pogoji, ki se jim v Linzu niti po naključju niso mogli vsaj približati.

Robert Berić torej države ne bo zamenjal, klubske barve pač. Kariero bo nadaljeval v opravi Changchun Yataija, ki ga je v preteklosti s klopi vodil Slaviša Stojanović. Zadnje prvenstvo je končal na devetem mestu na lestvici, največji uspeh pa sega v leto 2007, ko je osvojil naslov prvaka. Slovenski napadalec je že pripotoval v največje mesto province Jilin in tam opravil zdravniške preglede. Medtem so stekle potrebne formalnosti pred podpisom pogodbe, novim delodajalcem bo obljubil dveletno zvestobo.

Značke: berić, kitajska

Članki iz rubrike