oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

jb
jb
0 22.10.2014 09:38:11

Sredina pokalna vročica

arhiv Ekipa
Danes bodo oživela tri prvoligaška nogometna igrišča, a v pokalnem tekmovanju. Zanimivo bo v Domžalah, Novi Gorici in na Ptuju, kjer bodo začeli brcati žogo že ob 15. uri.

ZAVRČ - CELJE (ob 15. uri)
Najstarejše slovenske mesto bo gostilo nogometaše Zavrča in Celja; zanimiva je statistika, da sta slednja v zadnjem času pravzaprav imuna za poraze. Oziroma sta bila, za Haložane to namreč ne velja več, pretekli konec tedna so izgubili na gostovanju pri Koprčanih. So pa zato Celjani še naprej v neverjetnem nizu, že štirinajst tekem zapored so neporaženi.

Skratka, zdi se, da bi obračun lahko bil prava poslastica, če le ne bosta kluba preveč taktizirala. Vendarle bo to pač šele prva tekma četrtfinala pokala, odločitev bo padla šele v Areni Petrol. Tokratna nasprotnika sta se sicer v pokalu pomerila že lani, tedaj je v drugem krogu odločala le ena tekma, Celjani so slavili kar s 4:0. Toda v Prvi ligi Telekom Slovenije je zgodba drugačna, Zavrč je zmagal na štirih od šestih medsebojnih obračunov. Kot gostitelj ni izgubil niti enkrat, celo v Celju ima več zmag (2-1) kot tokratni nasprotnik.

Maribor – Radomlje v torek
Šest klubov se bo danes že borilo za polfinale slovenskega nogometnega pokala, ena tekma osmine finala oziroma drugega kroga sploh še ni bila odigrana. A bo kmalu; Mariborčani, ki so v pretekli sezoni v finalu pokala izgubili z Goričani, in Radomljani se bodo končno le udarili med seboj. Novinec med prvoligaši bo v Ljudskem vrtu gostoval v torek, torej natanko teden dni po včerajšnji tekmi Maribora s Chelseajem. V štajerskem nogometnem hramu se bosta kluba za mesto v četrtfinalu, kjer zmagovalca čaka Krka, začela meriti ob 20. uri.


GORICA - KOPER (ob 17. uri)
In Gorica in Koper sta si pred pokalnim derbijem okrepila samozavest. Obalni klub se je po treh zaporednih porazih vendarle zbral in je zdaj trikrat zapored neporažen, Gorica pa je v preteklem krogu 1. SNL v gosteh s 3:0 premagala Radomlje in se vsaj malce odlepila od dveh najslabših v tej sezoni. Ko sta imela oba kluba za trenerja še Italijana, so bili njuni dvoboji po navadi predvsem šahovske partije, toda in Luigi Apolloni in Rodolfo Vanoli sta se morala nedolgo tega posloviti.

Zanimivo, to sta bili tudi edini prvoligaški trenerski spremembi v tej sezoni. Gorica in Koper zdaj zaupata domačima strokovnjakoma: domače bo vodil dolgoletni novogoriški uslužbenec Miran Srebrnič, goste Alen Ščulac, ki je kot nogometaš igral tudi za Koper. Oba torej dobro vesta, kako se strasti lahko razvnamejo na primorskem derbiju, upati pa gre, da se bosta oba odločila za taktiko, zaradi katere bo tokratni obračun starih rivalov predvsem dober spektakel. Dodajmo, da bo Gorica brez kaznovanega Marca Modola, Koper pa "kartoniranih" nima.

DOMŽALE - OLIMPIJA (ob 18. uri)
Če bo na Ptuju tekma razigranih, v Novi Gorici derbi dveh, ki sta v spodnjem delu prvoligaške razpredelnice, pa bomo ob Kamniški Bistrici priča obračunu med kluboma, ki najmočneje narekujeta ritem v 1. SNL. Zaradi tega bi tudi pokalna tekma med vodilnimi Domžalami in drugouvrščeno Olimpijo lahko bila poslastica za prste oblizniti. "Derbi prinaša posebne občutke in dodatno motivacijo. Ob tem je zelo pomembno tudi dejstvo, da pokal predstavlja najkrajšo pot do Evrope. Pričakujem zelo težko tekmo, saj ima Olimpija dobro ekipo. Odločila bo večja želja po zmagi," je prepričan Francoz iz vrst Domžal Benjamin Morel, ki dodaja: "Na prvenstveni tekmi smo imeli z njimi precej težav. Gre za dobro organizirano ekipo, ki ima kopico odličnih posameznikov. Kljub temu ne gre primerjati tekem med seboj, saj je vsaka poglavje zase. Najti moramo pravi recept in sestavine za zmago."

Olimpija v prvenstvu v Domžalah ni izgubila že celo večnost, v pokalu pa je lani, a je tedaj vseeno napredovala v polfinale. "Vsaka tekma je težka, ne glede na to, ali jo igraš doma ali v gosteh. Dejstvo je, da nismo v položaju, ko bi lahko izbirali tekme. Zdaj nas čaka prva polovica četrtfinalnega pokalnega obračuna, ki je specifično tekmovanje. Naša želja je nadaljevati pozitiven niz rezultatov in se z morebitno osvojitvijo pokala, če prek prvenstva to ne bo mogoče, uvrstiti v Evropo," je misli pred pokalno bitko strnil veteran iz vrst Olimpije Aleksandar Rodić.

Članki iz rubrike