benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 17.04.2015 08:19:22

Slaviša Stojanović: Kličejo le novinarji

Nikola Miljković
Makedonci iščejo naslednika Boška Đurovskega in po izkušnji s Srečkom Katancem menda znova pogledujejo tudi proti sončni strani Alp.

Vodilni možje makedonske nogometne zveze so se po obupnih dosežkih v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pred časom odločili za dokaj pričakovano potezo. Bošku Đurovskemu so se zahvalili za sodelovanje, pod njegovim vodstvom je reprezentanca v konkurenci Slovaške, Španije, Ukrajine, Belorusije in Luksemburga enkrat zmagala in štirikrat izgubila.

Zdaj je seveda najbolj vznemirljivo vprašanje, kdo bo postal njegov naslednik. Bojda ni več nobenega dvoma o tem, da bo znova tujec, časnik Makedonski sport pa poroča, da je med kandidati tudi nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Slaviša Stojanović, ki je po odhodu iz Liersa v pričakovanju novih delodajalcev. A kakopak ni edini, omenjajo se tudi nekdanji italijanski zvezdnik Gianfranco Zola, srbski strokovnjak Milovan Rajevac, ki je do zdaj največ uspeha požel na klopi Gane, Bolgar Ljuboslav Penev, ki je v času igralske kariere branil barve tako velikih klubov, kot sta Valencia in madridski Atletico, ter Ljubinko Drulović, ki smo ga imeli priložnost spoznati na klopi ptujske Drave.

"O tem ne vem nič, iz Skopja me kličejo le številni novinarji. Uradnega ni bilo nič, iz makedonske zveze se mi ni oglasil nihče," je v četrtkovem zgodnjem popoldnevu dejal ljubljanski strokovnjak in v nadaljevanju vsaj med vrsticami razkril, da mu več prostega časa trenutno ustreza, da se lahko posveti nekaterim zasebnim zadevam.

Makedonski sport Slaviši Stojanoviću namenja 15 odstotkov možnosti, prav tako kot Ljubinko Druloviću, izhodišče Ljuboslava Peneva in Milovana Rajevca naj bi bilo nekoliko bolje (20 odstotkov), najvišje pa bojda kotirajo delnice Gianfranca Zolaja.

Članki iz rubrike