nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.11.2015 17:27:09

Povratek Anteja Šimundže - ga bo prepričal arabski klic?

Nikola Miljković
Po dveh mesecih in pol brez kluba bi se utegnil Ante Šimundža v bližnji prihodnosti vrniti na trenersko klop.

Bilo je 17. avgusta, ko se je Ante Šimundža poslovil od Ljudskega vrta. Zgodnje slovo od mednarodnega prizorišča je še "preživel", slabši začetek prvenstva pač ne, sodu je dno izbil prepričljiv domač poraz Maribora na večnem derbiju z Olimpijo. Od takrat sta minila dva meseca in pol, v tem času se status strokovnjaka iz štajerske prestolnice ni spremenil. Še vedno je brez kluba, toda seveda je popolnoma razumljivo, da je še vedno stoodstotno v nogometu. S to razliko, da zdaj dogajanja spremlja precej širše in predvsem neobremenjeno, hkrati kakopak vpija nova znanja in spoznanja.

In kako dolgo bo nekdanji odlični napadalec še užival brez stresa? Kdaj se bo vrnil na klop? Potem ko je Slavko Matić sprejel koprski izziv, je bilo slišati namigovanja, da naj bi ga želel Miran Vuk privabiti v Haloze, a naposled se je prvi mož Zavrča odločil za Petra Paculta, kar se je izkazalo za napačno potezo. Ali sta Ante Šimundža in Miran Vuk navezala stik, ostaja neznanka, zato pa ni nobenega dvoma, da si nekdanji trener Maribora najbolj želi izziva v tujini. Po naših informacijah bi se to kmalu utegnilo tudi uresničiti.



Dobili smo namreč namig, da menda obstaja precejšna verjetnost, da bi se lahko preselil v z nafto bogato obmorsko puščavsko državo na jugovzhodu Arabskega polotoka. Ali bolj natančno v Združene arabske emirate. Vse skupaj smo želeli preveriti pri glavnem igralcu zgodbe, vendar brez uspeha. Ante Šimundža se na naše klice ni odzival, toda verjemite nam na besedo, da informacija prihaja iz zanesljivega vira.

Nekaj se v tej smeri vsekakor dogaja, kar sicer še vedno ni zagotovilo, da se bo tudi zgodilo oziroma razpletlo z odhodom 44-letnega Mariborčana v državo, katere glavno mesto je Abu Dabi, največje pa Dubaj. Dejavnikov s takšnimi in drugačnimi vplivi je v tem poslu zares veliko. Imena kluba, s katerim naj bi se spogledoval, nismo izvedeli, v prvoligaškem prvenstvi sicer tekmujejo Al Ain, Al Ahli, Al Nasr, Bani Yas, Al Wahda, Emirates, Al Shabab, Al Wasl, Al Fujairah, Al Jazira, Al Dhafra, Al Sharjah, Dibba Al Fujairah in Al Shaab.

Članki iz rubrike