stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 27.11.2015 09:44:40

Razlika v golih 27:0? Mala malica, pravijo pri slovenskem tretjeligašu

www.alesfevzer.com
V slovenski ligi 3. SNL – center igra klub, ki navdušuje predvsem z granitno obrambo.

Nogometašem Ivančne Gorice je v dozdajšnjem delu prvenstva v 3. SNL – center uspelo nekaj izjemnega. Edinstvenega. Varovanci trenerja Safeta Hadžića so do zdaj odigrali dvanajst tekem, na katerih se njihova mreža, verjeli ali ne, ni zatresla niti enkrat. V nedeljo si bodo na zaostali preizkušnji proti Bravu prizadevali, da bi "nedolžni" tudi prezimili.

Do konca prvega dela prvenstva v 3. SNL – center je ostala le še ena tekma. 90 minut. Bravo in Ivančna Gorica bosta v nedeljo odigrala zaostalo preizkušnjo 13. kroga, medtem pa bodo dvoboji, ki so bili zadnji konec tedna prestavljeni zaradi zimskih razmer (Ilirija – Bled Hirter, Sava Kranj – Ivančna Gorica, Šobec Lesce – Brinje Grosuplje, AŠK Bravo – Rudar Trbovlje), na sporedu 12. in 13. marca prihodnje leto.

Dvoma glede jesenskega prvaka ni. Na vrhu je Ivančna Gorica, in to kljub spoznanju, da ima celo dve tekmi manj, Safet Hadžić in njegovi varovanci do zdaj namreč še niso okusili grenkobe poraza. Desetkrat so zmagali in dvakrat remizirali, toda to še zdaleč ni najbolj navdušujoč podatek. To velja za razliko v golih – 27:0! Vsekakor dosežek, vreden vsega spoštovanja, s kakršnim se lahko pohvalijo le redke ekipe na svetu.

"Za zdaj gre za niz tekem brez prejetega gola, pred nami je še tekma z zelo dobro ekipo Brava in seveda si želimo, da bi mrežo znova ohranili nedotaknjeno. To nas dodatno motivira, zaključiti prvi del sezone na tak način bi bil zares dosežek, na katerega bi bili lahko ponosni. Redki, zelo redki so, ki jim je uspelo kaj takega. V uvodnih krogih vsemu temu sicer nismo posvečali pretirane pozornosti, a ko so si tekme sledile druga za drugo, ko vse skupaj ni bilo več ravno običajno, smo se o tem kakopak začeli pogovarjati. Pa dajmo še to, pa še naslednjo, in še eno ... In prišlo je do tega, da smo si rekli, zakaj pa ne. Poskusimo prvi del prvenstva končati brez prejetega gola," pravi trener Safet Hadžić, ki je na klop Ivančne Gorice sedel lanskega julija.

Po razliki v golih bi marsikdo lahko sklepal, da so treningi Ivančne Gorice podrejeni le čim boljši igri v obrambi. "Temu kakopak posvečamo pozornost. Tako kot vse ostale ekipe. Kakšne posebne filozofije ni. Pri branjenju je nadvse pomembna taktična disciplina in popolnoma razumljivo je, da si prizadevamo biti v tem čim boljši. Vse izhaja iz obrambe, to je pomemben dejavnik, in če si v tem uspešen, lahko razmišljaš o visokem mestu na lestvici. Tega se mora zavedati vsak posameznik in sprejeti takšen način razmišljanja, le potem je lahko uspešna tudi ekipa."

Trenerjev delež je vsekakor velik. "Jaz lahko oziroma moram ekipi posredovati informacije, najpomembnejši je odziv fantov. Če jih sprejemajo in potem na igrišču tudi uresničujejo, je namen dosežen. Bistvo so igralci, njim pripada največji del zaslug," je povedal Safet Hadžić.

ZABILA JIM JE LE OLIMPIJA
Edini, ki se lahko pohvalijo, da so v jesenskem delu sezone zatresli mrežo Ivančne Gorice, so nogometaši Olimpije, ki so v drugem krogu Pokala Slovenije slavili s 3:1 in se uvrstili v četrtfinale, kjer so bili presenetljivo boljši Celjani. Safet Hadžić in njegovi fantje so klonili tudi v drugem krogu pokala MNZ Ljubljana, toda v rednem delu dvoboja se njihova mreža prav tako ni zatresla. Na domačem igrišču so se z Radomljami po 90 minutah razšli brez golov, drugoligaš je bil uspešnejši po izvajanju enajstmetrovk.

Ob vodilnem položaju na lestvici se je nemogoče izogniti razmišljanjem o napredovanju v višji kakovostni rang tekmovanja. "Če se nam bo ponudila priložnost, bomo gotovo storili vse, kar je v naših močeh, da bi nam uspelo. Da, zanima nas igranje na drugoligaškem prizorišču, a se hkrati zavedamo, da je pred nami še dolga pot. Zelo dolga, poleg tega so po rednem delu prvenstva na vrsti še dodatne kvalifikacije. Konkurenca je močna, ne le v naši skupini," trener Ivančne Gorice ostaja preudaren.

Kdaj pa kdaj misli Dolenjcem uidejo tudi proti prvi ligi. Tja, kjer so nekoč že bili, in nikakor ne bi nasprotovali temu, da bi se vrnili med elito. "Dolgoročno je to vsekakor mogoče. Zakaj pa ne? Če so lahko prvoligaško tekmovanje zdržale Radomlje, ga lahko tudi Ivančna Gorica, ki poleg tega ima ustrezen stadion, ki bo kmalu dobil žaromete. Prepričan sem, da se Ivančna Gorica lahko vrne na prvoligaški zemljevid, vendar ni niti najmanjšega dvoma o tem, da bi se moralo marsikaj 'poklopiti', tudi sreča je dejavnik, ki ga ne gre kar tako zanemariti," je končal Safet Hadžić.

Članki iz rubrike