stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 26.10.2016 19:16:48

Maribor dopolnil kvartet polfinalistov

Znani so že vsi polfinalisti nogometnega pokala Slovenije. Po Domžalah so si danes napredovanje zagotovili še Olimpija, Krka in Maribor.

 Pred gostovanjem zmajev v Kidričevem je bilo zanimivo vprašanje, kako se bo ekipa odzvala za zdrs z vrha prvenstvene lestvice in prihod oziroma vrnitev Ranka Stojića, naposled so Luka Elsner in njegovi varovanci dosegli namen. Po zmagi z 2:1 v Stožicah so bili v gosteh še bolj prepričljivi in slavili s 4:1 (2:0) in napredovali s skupnim izidom 6:2.

Zasedba iz prestolnice je že v prvem polčasu pokazala, da bo ona tista, ki se bo veselila polfinala. Miha Zajc v 11. in Etien Velikonja v 25. minuti sta poskrbela za vodstvo z 2:0, na 1:2 je znižal Aleksandar Srdić v 56. minuti, nakar sta uvrstitev zeleno-belih v nadaljnje tekmovanje potrdila še Leon Benko v 61. in Andraž Kirm v 78. minuti. 

olimpija aluminij dw
Drago Wernig - TAKA


Novomeščani so glavni korak k senzacionalnemu polfinalu naredili že v gosteh, ko so na stadionu Ob jezeru zmagali z 2:0. Tokrat so se sicer doma proti Rudarju znašli v visokem zaostanku z 0:2, a se vrnili med žive in dvoboj končali z 2:2. Za drugoligaša iz Novega mesta je oba zadetka dosegel Miha Kostanjšek, in sicer v 45. in 57. minuti, pri Rudarju sta bila pred tem uspešna John Mary v 12. in Dominik Glavina v 27. minuti. Krka je slavila s skupnim izidom 4:2.

V zadnjem četrtfinalnem obračunu je Maribor gostil Gorico. Potem ko sta se tekmeca v Novi Gorici razšla z 1:1, gledalci v Ljudskem vrtu niso videli zadetkov. Videli pa so kar nekaj priložnosti na obeh straneh, sprememba začetnega izida je bila blizu predvsem v prvem polčasu, ko sta obe ekipi po enkrat zatresli okvir vrat. Najprej je v osmi minuti domači branilec Marko Šuler zadel prečko, v 23. minuti pa je Dejan Žigon žogo poslal v vratnico.

Že v torek so Domžalčani na povratni četrtfinalni tekmi na domačem igrišču premagali Krško z 2:1, dobili pa so tudi že prvo tekmo v gosteh z 2:0. Za Domžale sta v torek zadela Elvis Bratanović v 20. in Žan Majer v 58. minuti, za goste pa je bil uspešen Nermin Haljeta v 89. minuti.

Članki iz rubrike