profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 16.11.2016 09:49:57

Afera Guberac: Izvedel bo, kje bo spal

Nikola Miljković
Odločitve še ni bilo, znana naj bi bila danes.

Ivica Guberac v torek ni dočakal razkritja o tem, ali se lahko vrne v Moskvo in pomaga Himkiju v zadnjih dveh jesenskih preizkušnjah na ruskem drugoligaškem prizorišču ali bo vendarle moral v pripor.

Guberac je v ponedeljek stopil pred preiskovalno sodnico in bil zaslišan v zvezi s preiskavo organiziranega kriminala na Obali. Na začetku oktobra so ga koprski kriminalisti ovadili, ker naj bi sodeloval s člani domnevne preprodajalske združbe, v njegovih kletnih prostorih naj bi našli tudi večjo količino prepovedane droge. Nekdanji kapetan prvoligaša z Bonifike je sicer takrat iz ruske prestolnice sporočil, da s tem nima nič, in zanikal kakršnokoli vpletenost, toda obenem priznal, da je imel prijatelj, ki je v tej preiskavi prav tako med osumljenimi, že od nekdaj ključe njegovega stanovanja.

In vse to ponovil pred preiskovalno sodnico. Njegova odvetnica Monika Mavsar je po zaslišanju dejala, da je podal svoj zagovor ter odgovarjal tako na vprašanja sodnice kot tožilstva in svojih zagovornikov. Pri tem je povedal vse, kar je o zadevi vedel, ter pojasnil, da s tem nima ničesar, je pristavila odvetnica.

Tožilstvo je zoper njega zaradi ponovitvene nevarnosti predlagalo odreditev pripora, vendar se je sodnica strinjala z navedbami obrambe, da ta ni utemeljen, ter zadevo predala v odločanje zunajobravnavnemu senatu. Ivica Guberac je zato po zaslišanju odkorakal s sodišča v pričakovanju odločitve senata, ki ima na voljo 48 ur, da sprejme odločitev. Kljub temu so neuradne informacije govorile o tem, da naj bi bila znana že v torek, a vsaj do sinoči ni bila. Čakanje se je malce zavleklo, nadaljnja usoda 28-letnega nogometaša bo potemtakem znana v današnjem dopoldnevu. Dvomov o tem, kaj bo počel in kje bo spal, ne bo več.

Značke: ivica-guberac, koper

Članki iz rubrike