benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 21.04.2015 14:18:03

Stari znanec, Danec in domače lisice

ehf
Kdo so ekipe, ki bodo sredi maja delale družbo Gorenju na zaključnem turnirju v Berlinu.

V lisičjem brlogu imenovanem Max-Schmeling-Halle se bo 16. in 17. maja zbrala zanimiva druščina. Verjamemo, da Gorenja ni potrebo predstavljati, vam pa v naslednji vrsticah ponujamo kratke opise preostalih treh udeležencev final foura pokala EHF. Žreb polfinalnih parov bo v torek ob 18.15.


Stari znanec Hamburg

Najbrž ga ni treba podrobno predstavljati, navsezadnje je v dobrem letu dni dvakrat gostoval v Rdeči dvorani. Štirje porazi Gorenja na prav toliko medsebojnih tekmah govorijo v korist temu, da bi se mu veljalo izogniti, pa čeprav je le še bleda senca Hamburga, ki je pred dvema letoma osvojil ligo prvakov.

902-25-bitter

Poleti se je klub znašel na robu obstoja, licenco za bundesligo je po nekaj zavrnjenih poskusih dobil šele pet po dvanajsti, vsi križi in težave pa so se simbolno morda še najbolj izrazili v srčni kapi, ki je v začetku julija zadela takratnega trenerja Martina Schwalba. Tudi njegov naslednik Christian Gaudin se je moral hitro posloviti, nasledil ga je Jens Häusler, poleti pa prihaja selektor Poljske Michael Biegler.

Pokal EHF Hamburžanom predstavlja zadnjo možnost, da si izborijo vozovnico za evropska tekmovanja tudi v prihodnji sezoni, saj v DP trenutno zasedajo šele osmo mesto. V zaključku sezone ne bodo mogli računati na Hansa Lindberga, saj bo eden poslednjih preostankov šampionske zasedbe po udarcu v ledvice še nekaj časa na bolniški.


Lisice iz Berlina

V skupinskem delu so osvojile prvo mesto in jim kot gostiteljem turnirja ni bilo treba igrati četrtfinala. Leta 2012 so nastopile na zaključnem turnirju lige prvakov, lani pa na zaključnem turnirju pokala EHF, ko so v polfinalu klonile pred poznejšim zmagovalcem iz Szegeda.

902-25-romero

Letos bodo po toplo-hladnih prvenstvenih predstavah sredi maja reševale sezono. Najprej bodo na zaključku nemškega pokala, kjer jih v polfinalu čaka Magdeburg Jureta Natka in Marka Bezjaka, branile lovoriko, teden dni pozneje pa bodo v domači Max-Schmeling-Halle naskakovale še prvo evropsko srebrnino.

Tudi v lisičjem brlogu bo poleti zavel nov veter, poslovili se bodo nekateri nosilci igre (Konstantin Igropulo, Iker Romero, Petar Nenadić) ter tudi trener Dagur Sigurðsson, islandski strokovnjak se bo namreč posvetil izključno nemški izbrani vrsti. Da se vsi navedeni želijo posloviti v slogu, najbrž ni treba pisati. V lisičjem brlogu domuje tudi slovenski rokometaš Mark Ferjan, mladi, komaj 17-letni vratar, ki pa za zdaj še ni član prve ekipe.


Danski dinamit Skjern

Četrtfinalni dvoboj Skjerna in Melsungena je bil povsem izenačen, po sto dvajsetih minutah je bil izid 48:48, Danci pa so se v Berlin prebili zaradi večjega števila doseženih golov v gosteh. Gre za ekipo, ki prav z velenjskim tekmecem Holstebrojem in Koldingom bije ogorčen boj za dve mesti v polfinalu državnega prvenstva. 

902-25-markussen

Ekipa v svojih vrstah nima tujega rokometaša, glavni aduti pa so danski reprezentanti Kasper Søndergaard, steber obrambe Henrik Møllgaard in pa visokorasli ostrostrelec Nikolaj Markussen, ki po letih tavanja po svetu želi kariero na pravi tir znova spraviti v domovini. Težavo na predvečer zaključka sezone predstavlja poškodba Søndergaarda, 33-letni levičar namreč zaradi težav s hrbtom nekaj mesecev ne bo stopil na igrišče. 

Glede na dobre izkušnje z Danci (Holstebro, Aalborg, Bjerringbro) se zdijo dobra izbira, doma pa so neprimerno nevarnejši kot v gosteh. Po koncu sezone se bo poslovil Markussen, po drugi strani pa prihaja eden najboljših krožnih napadalcev bundeslige zadnjih let Bjarte Myrhol.

Članki iz rubrike