pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

muk
muk
0 26.04.2015 16:33:57

Au Revoir, Bobo

Reuters
Zadnji ples nekoč najboljšega rokometaša na zemeljski obli Bertranda Gilla.

"Odločil sem se, po koncu sezone bom sklenil kariero. Enkrat je moral nastopiti tudi ta dan," je na twitterju zapisal 37-letni Bobo, svoj čas eden najboljših krožnih napadalcev tam zunaj. V svojih zlatih časih mu na šestmetrski črti namreč ni bilo para, o čemer navsezadnje priča tudi izbor za najboljšega rokometaša na svetu leta 2002. S francosko izbrano vrsto je osvojil vse kar se osvojiti dalo, bil je dvakratni svetovni, evropski in olimpijski prvak, ob tem pa trikrat izbran tudi v najboljšo postavo velikega tekmovanja (SP 2001 in 2011 ter OI 2008).


Z Didierom Dinartom sta bila steber francoske obrambe, poleg konjskega repa je bila njegov značilni znak tudi igra v obrambi 5-1, sam seveda v podobi tiste izpostavljene enke. Giljotina, kot se je glasil še eden izmed njegovih vzdevkov. Za galske peteline je nastopil 268 krat, v svoji karieri pa je igral le za tri klube: matični Loriol, Hamburg ter v dveh različnih obdobjih za Chambery, v katerem bo tudi odplesal zadnji ples. Rokometaša sta (bila) tudi brata Benjamin in Guillaume, predvsem s slednjim pa sta bila nerazdružljiva, skupaj od malih nog, pa tako tudi desetletje v dresu Hamburga, s katerim sta se leta 2011 veselila naslova nemškega prvaka. Vitez legije časti in rokometna legenda. Bobo.

Zanimivo, svoje zadnje tekme v veličastni karieri igra tudi splitski Mozart Ivano Balić, ki je kot enega najtrših zalogajev pogosto omenjal prav francosko obrambo 5-1 z Gillom na čelu.

Članki iz rubrike