pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 21.04.2015 20:14:20

Velenjčani v polfinalu z gostitelji turnirja

Grega Wernig
Zaključni turnir pokala EHF bo 16. in 17. maja v Berlinu, velenjski rokometaši pa se bodo v polfinalu pomerili z gostiteljem turnirja, ekipo Füchse Berlin. Berlinčani so imeli nastop v tem delu tekmovanja že zagotovljen.

V drugi polfinalni tekmi si bosta nasproti stala HSV Hamburg in danski Skjern.

Rokometaši Gorenja so se na zaključni turnir uvrstili po zmagi nad danskim Holstebrom. S tem so enega od svojih ciljev že dosegli, seveda pa si želijo vsaj ponoviti uspeh iz sezone 2008/09, ko so igrali v finalu pokala EHF (takrat še ni bilo zaključnega turnirja) in izgubili z nemškim Gummersbachom, ki je slavil s skupnim izidom 50:55.

V sezoni 2003/04 so Velenjčani igrali v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev, kjer so izgubili z Valladolidom. Španci so bili boljši s skupnim izidom 64:58.

"Vsi nasprotniki so težki, še težje bo, ker je Füchse Berlin gostitelj turnirja. Za nameček imajo Nemci vrhunsko ekipo, v kateri so odlični posamezniki, ampak ne glede na vse bomo šli v Berlin dokazati, da se nismo slučajno uvrstili na zaključni turnir. Dejstvo je, da bo šlo le za eno tekmo, na takšnih turnirjih je motivacija na vrhuncu, kar bomo skušali izkoristiti. Od igralcev pričakujem, da bodo dali svoj maksimum, kaj pa nam bo to na koncu prineslo, bomo šele videli," je žreb v Berlinu komentiral trener Gregor Cvijić.

cvijic_4199
Grega Wernig

"V športu si vedno želimo največ, vendar vzporednic s finalom pred šestimi leti ne bi vlekel. Že zato, ker je šlo takrat za dve tekmi. Zdaj je sistem drugačen, za Gorenje igrajo novi fantje, ki se bodo morali vsi skupaj še enkrat dokazati in potrditi, da nismo slučajno prišli tako daleč. Bo pa na določen način tudi priložnost, da dokažemo, da se je Gorenju zgodila krivica, ker po nekih čudnih okoliščinah ni igralo v ligi prvakov," je še dejal Cvijič.

Füchse Berlin je trenutno na sedmem mestu nemške bundeslige.

Članki iz rubrike