franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

muk
muk
0 24.09.2015 09:53:51

Zebre ranljive kot že dolgo ne

Čeprav je sezona še v povojih, je že zdaj jasno, da je pred Kielom težka sezona. Ena (naj)težjih v zadnjih letih. Po poletni razprodaji, ko so pristaniško mesto zapustili Palmarsson, Lauge in Jicha, je v zadnjem desetletju nesporni vladar bundeslige ranljiv kot že dolgo ne, nekateri bi rekli kot še nikoli.

Po tistih minus sedem v Zagrebu je nov šok sledil slab teden kasneje v Göppingenu, izid pa skoraj identičen. Domači rokometaši so na krilih osemnajstih obramb vratarja Bastiana Rutschmanna slavili z 29:22 in Kielu sredi septembra prizadejali že tretji poraz v sezoni. Včasih, še ne dolgo tega, so imeli tri poraze v najslabšem primeru šele tam nekje ob koncu sezone.

Tolažbo Alfred Gislason in druščina lahko iščejo v toplo-hladnih predstavah največjega konkurenta Flensburga, le nekaj dni potem, ko so varovanci Ljube Vranješa zvezdniškemu PSG-ju nasuli 39 golov, so doma komaj izvlekli točko proti berlinskim lisicam. Še več, s točko so lahko celo zadovoljni, še 45 sekund pred koncem tekme so namreč zaostajali dva gola, potem pa po zaslugi Dancev Svana in Tofta Hansena skozi šivankino uho ušli porazu.


In če se Kiel in Flensburg mučita, Rhein-Neckar ruši vse pred seboj. Na krilih odlične obrambe, za katero stoji sijajen vratarski dvojec Appelgren – Stanić, nizajo zmage. Morda je sam po sebi še najbolj zgovoren pogled na število prejetih golov, levi namreč v povprečju prejemajo vsega 21 golov, in če se po jutru dan pozna, potem so morda celo prvi kandidati za naslov prvaka. A še daleč, daleč je ciljna črta.


Bundesliga - 7. krog

Göppingen - Kiel 29:21 (13:9)
(Prošt 1 obramba za Göppingen)
Rhein Neckar Löwen - Stuttgart 31:20 (11:10)
Flensburg - Berlin 30:30 (14:8)

Članki iz rubrike