podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 26.11.2015 16:11:58

Celjani želijo ponovitev leta 2012

Arsen Perić
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v soboto, 28. novembra, igrali tekmo devetega kroga v evropski ligi prvakov, v okviru skupine A pa bodo gostili tradicionalne tekmece iz nemškega Kiela. Slovensko-nemški klubski obračun se bo v dvorani Zlatorog pričel ob 17.30.

Dosedanji mednarodni izidi slovenskih prvakov so postavili pod vprašaj njihovo napredovanje v osmino finala, kar je bil eden od ciljev pred začetkom sezone. Na dosedanjih osmih tekmah so osvojili le dve točki na uvodni tekmi proti turškemu Bešiktašu iz Istanbula, nato pa vselej igrišče zapustili sklonjenih glav - dvakrat so klonili proti madžarskemu Veszpremu ter po enkrat proti hrvaškemu Zagrebu, poljski Wisli iz Plocka, nemškima Flensburgu in Kielu ter francoskemu PSG.

V mestu ob Savinji ne skrivajo, da pred gostovanjem rokometnega velikana iz Kiela želijo ponoviti leto 2012, ko so v skupinskem delu na kolena položili 20-kratne nemške in trikratne prvake evropske lige prvakov. Tedaj so "zebre" v Zlatorogu ukanili z 31:28 in osvojili četrto mesto v svoji skupini, nato pa v osmini finala izgubili proti kasnejšim končnim zmagovalcem lige prvakov iz nemškega Hamburga.

OBE EKIPI Z DOBRO GENERALKO
Kiel ima na dosedanjih osmih tekmah v skupinskem delu polovičen izkupiček. Premagal je Bešiktaš, Flensburg, Wislo in Celje, dvakrat klonil proti PSG ter po enkrat proti Zagrebu in Weszpremu. V svoji vrsti ima kopico največjih zvezdnikov rokometa, kot so danski vratar Niklas Landin, Hrvat Domagoj Duvnjak, Španec Joan Canellas in mnogi drugi, prvi mož stroke pa je Islandec Alfred Gislason. V generalki za sobotno tekmo so rokometaši iz Kiela v sredo premagali Melsungen z 32:27, Celjani pa so slavili v Slovenj Gradcu z 32:21.



"Za Kiel velja enako, kot za Celje v domačem prvenstvu - vsi domači tekmeci si želijo skalp velikega tekmeca. Igra nemške ekipe sloni na Duvnjaku, Srbu Marku Vujinu in vse boljšemu Landinu, ki je gotovo eden ključnih mož. Dvig forme teh treh povzroča sive lase vsem trenerjem in tekmecem, krilni igralci Kiela pa so ves čas na stalni ravni. Imajo nekaj zdravstvenih težav, ni še povsem jasno, kaj je s Christianom Dissingerjem ter Renejem Toftom Hansenom. Z njima bi izgubili kar nekaj rotacije, saj vemo, da Gislasson igra z osmimi do devetimi igralci," je uvodoma dejal trener celjske ekipe Branko Tamše.

"Tof Hansen je bil na prvi medsebojni tekmi v Kielu eden glavnih krivcev za zasuk in naš poraz v zadnjih minutah. Želim si, da bi nam nekako uspela obramba, ki smo jo kazali 25 minut drugega polčasa v Kielu. Ta nam je omogočala našo igro in nasprotne (pol)protinapade. Kiel takšno igro omogoča, saj igra podobno in hitro kaznuje tekmeca z lahkimi zadetki. Ob pravi obrambi je proti nemškemu prvaku možno razviti našo igro. Moji varovanci imajo določene izkušnje z njimi, v vsakem primeru moramo igrati maksimalno zbrano, preprečiti njihove podaje na krožne ali krilne igralce, ki zadetke dosegajo iz malih kotov. Naredili bomo bojni plan in se maksimalno pripravili na tekmo, da bi ubranili naš Zlatorog," je še dodal Tamše.

VARUHI MEJE S PROSTIM VSTOPOM
Ob tem kaže omeniti, da je celjski klub vsem policistom in vojakom, ki pomagajo pri begunski krizi, omogočil brezplačen ogled tekme s Kielom.

Članki iz rubrike