Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 18.02.2016 19:23:22

Bregar prvič še v Evropi

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto ob 18. uri igrale prvo četrtfinalno tekmo pokala pokalnih zmagovalk. Krimovke bodo gostovale v norveškem Kristiansandu.

Običajno bi pred tekmo Ljubljančank slišali, da so se pripravljale po ustaljenem programu. A od uspešnega nastopa v osmini finala, ko so izločile romunsko Craiovo, je prišlo v taboru krimovk do velikih sprememb. Nezadovoljive igre v domačem prvenstvu so odnesle trenerko Marto Bon, ki jo je zamenjal Uroš Bregar.

Bregarja za uvod tako čaka kar težka preizkušnja, in sicer proti ekipi, ki ima v svojih vrstah nekaj norveških in reprezentantk drugih držav. Ob tem ima nekaj težav z gležnjem vratarja Miša Marinček, a v Krimovem taboru upajo, da bo v soboto lahko pomagala.


"Kristiansand ima zelo močno zasedbo, ima sedem tujk, zunanja linija je zelo kakovostna. Igrajo norveški slog, torej z dobro, čvrsto obrambo s hitrimi protinapadi. V tem najboljša Vilde Jonnasen, ki jo bomo morali zaustaviti," pravi Bregar, ki mu bosta po novem pomagala Branka Jovanović in Ilija Anđelković.

Le do konca sezone pa mu bo na igrišču pomagala Tamara Mavsar, ki se seli k skopskemu Vardarju. A za zdaj je osredotočena na svoje naloge pri Krimu in kot vedno je optimistično razpoložena: "Pripravljamo se dobro. Vemo, da je Kristiansand ekipa, ki goji preprost rokomet s hitrimi protinapadi. Tudi v napadu nimajo veliko kombinacij, a te dobro izpeljujejo in znajo najti nove rešitve. Glede tega so zelo uspešne, a vseeno verjamem v naš uspeh."

Povratna tekma bo 27. februarja v Ljubljani.

Članki iz rubrike