podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ru
ru
0 24.02.2016 17:41:29

Odšli na ženski rokomet in dvakrat doživeli napad

Navijači Budućnosti iz Podgorice bodo skušali čim prej pozabiti na izlet v Makedonijo, ki se je zanje iz prijetnega navijaškega gostovanja spremenil v pravo nočno moro.

Navijači, ki sebe imenujejo Varvari, so se odpravili bodrit rokometašice Budućnosti, ki so v nedeljo igrale tekmo lige prvakov v Skopju proti Vardarju. Z dvema avtobusoma so krenili na približno 250 kilometrov dolgo pot in bržkone si niso mislili, da so bodo na tej poti kar dvakrat znašli v množičnem pretepu.

Črnogorce so namreč dvakrat napadli huligani, dve različni skupini, po ničemer med seboj povezani. Najprej so jih napadli navijači nogometnega kluba Shkendija iz Tetova, potem pa še podporniki Vardarja. Prvi napad se je zgodil na gorski cesti blizu gorskega prelaza Straža v zahodni Makedoniji. Navijači albansko orientiranega kluba Shkendija, ki so z desetimi avtobusi potovali v bližnje Kičevo na prvenstveno tekmo med svojim klubom in Horizontom, so Varvare napadli s kamenjem, potem je prišlo še do fizičnega obračuna.

Bilanca incidenta sta poškodovana črnogorska avtobusa, na katerih so bila razbita skoraj vsa stekla, med številnimi poškodovanimi navijači, ki so končali v gostivarski bolnišnici, pa sta bila dva primera težje narave, zato je bil za dva črnogorska navijača takoj organiziran prevoz v skopsko bolnišnico.



"Dva navijača sta imela težje poškodbe. Enega so s kamnom zadeli v glavo. Zašili smo mu rano in ga poslali v Skopje na preiskave. Drugega navijača so s trdim predmetom zadeli v hrbet in tudi njega smo poslali v Skopje. Preostala deveterica je bila lažje poškodovana in je kmalu zapustila našo bolnišnico," je povedal Besnik Zećiri, dežurni kirurg v Gostivarju.

Po prihodu v Skopje je od vsega hudega izmučene navijače Budućnosti čakalo še eno neprijetno presenečenje. Pred mestnim trgovskim centrom so jih napadli navijači Vardarja in tudi v tem pretepu je bilo precej poškodovanih. Makedonci so dva Črnogorca zabodli z nožem, tako da sta končala v bolnišnici v Skopju.

Mimogrede, na tekmi je pred 4000 gledalci Vardar premagal Budućnost s 26:24.

Članki iz rubrike