podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 25.02.2016 13:18:24

Pred Celjani tekma za "biti ali ne biti"

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je najbolj pomembno gostovanje v letošnji ligi prvakov. Zadnji vlak je tudi dobesedno, saj celjski klub ob 70. obletnici svojega delovanja prvič v zgodovini organizira vlak za navijače na gostovanje v Zagreb, kar bo gotovo posebno doživetje.

Poleg vsega gre za izjemno pomemben dvoboj za obe ekipi. Zagreb bi si z vsaj osvojeno točko že zagotovil oziroma potrdil nastop v osmini finala, Celjani na drugi strani pa potrebujejo vsaj točko, da bi še lahko upali na preboj med najboljših šestnajst ekip.

Za obe ekipi je tekma v predzadnjem krogu rednega dela zelo pomembna v rezultatskem smislu. Poleg tega dvoboja bosta za razplet v skupini zelo pomembna tudi dvoboja v Plocku (Pariz) in Flensburgu (Veszprem), saj bi v primeru, da Wisla osvoji dve točki, morali pivovarji v Zagrebu zmagati in nato upati, da Zagreb v zadnjem krogu ne osvoji točke pri Kielu, da bi prehiteli Hrvate.

Četudi Wisla tokrat izgubi, pa gre v zadnjem krogu v Veszprem, ki bi v primeru poraza v Flensburgu in uspeha Pariza, ne mogel več ne višje in ne nižje, torej bi jim tekma v zadnjem krogu ne pomenila veliko. Vendar vse to so zgolj možni scenariji, ki ne bodo veliko pomenili, če Celjani v soboto ne osvojijo vsaj točke.

V soboto se bosta pomerila večna tekmeca, ki sta, vsaj kar zadeva nastope Celja Pivovarne Laško v Evropi, odigrala največ medsebojnih srečanj. Kar petnajstkrat sta si stala nasproti, šestkrat so slavili Celjani, ena tekma se je končala brez zmagovalca, osemkrat pa se je zmage veselil Zagreb, ki je slavil v 2. krogu v Celju. Le enkrat do zdaj se je zgodilo, da je ena ekipa dobila obe tekmi in sicer v sezoni 2008/09 (Zagreb).



Pred Celjani je zahtevna naloga, saj se nikakor ne znebijo težav s poškodbami in boleznijo. Ta teden se je namreč poškodoval še Luka Žvižej in Tamše je moral na treningih sklepati veliko kompromisnih rešitev.

"V zadnjih dneh smo veliko kombinirali, zato da smo z vsemi težavami, ki nas tarejo, na igrišču pokazali iz kakšnega testa smo. Na Zagreb se bomo skušali pripraviti po najboljših močeh, morda tudi s kakšnim treningom manj, da ekipo malce spočijemo in osvežimo. Verjamem tudi, da bodo v dvorani glasni naši navijači, ki jih ne bo tako malo. Na nas je, da poizkusimo poiskati vse minuse domače ekipe, če nam jih bo ta ponudila, ter da jih izkoristimo. Na voljo imamo nekaj obrambnih različic, ki bodo odločilne, a še ne vem, katero bomo uporabili. Na podlagi dobre obrambe bomo poizkusili narekovati ritem, kajti če se spomnim prve tekme tukaj v Zlatorogu, smo takrat ob takšni igri zabili kar nekaj lahkih zadetkov in k temu bomo poizkusili stremeti. Za nas je to zadnji vlak in če želimo še naprej sodelovati v ligi prvakov, moramo zdaj skočiti nanj," pred tekmo meni trener Branko Tamše.

Zagreb, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović, sicer ni zvezdniška ekipa, kot je to bil v začetku zadnjega desetletja prejšnjega tisočletja. Takrat so dvakrat osvojili evropski pokal državnih prvakov (predhodnik Lige prvakov, 1992, 1993), še štirikrat pa igrali v finalu (95, 97, 98 in 99), v ligi prvakov pa so nastopili kar dvaindvajsetkrat, s čimer so z nastopom več od Celja in Veszprema rekorderji.

Tekmo v zagrebški Areni, ki se bo v soboto začela ob 20. uri, bosta sodila črnogorska sodnika Ivan Pavičević in Miloš Ražnatović.

Članki iz rubrike