volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 28.05.2016 20:04:41

Po Zormanu še Marguč: 'slovenski' finale lige prvakov

vszi
V velikem finalu lige prvakov se bosta za lovoriko pomerila Kielce, za katere igra Uroš Zorman in madžarski Veszprem Gašperja Marguča. Ta je v zadnjih sekundah rednega dela dosegel gol za podaljšek (25:25), Madžari pa so na koncu nad Kielom slavili z 31:28. Tekma za 3. mesto med Parižani in Nemci bo v nedeljo ob 15.15, veliki finale med Vezspremom in Kielcami pa ob 18. uri.

Nemci so se na skorajda domačem terenu opekli in bodo v nedeljo namesto četrte evropske lovorike lovili le tolažilno nagrado. Tam se bodo v spopadu razočaranih velikanov merili s Parižani, ki so tudi pričakovali več. Več pa je bilo za Nemce zelo dolgo povsem dosegljivo. Po prvem polčasu so imeli soliden izid (15:12), a kaj, ko so nato zmrznili in potrebovali devet minut za prvi gol v nadaljevanju. Do takrat so jih Madžari ujeli in prehiteli (15:17), prednost pa zadržali do izida 20:21 v 51. minuti, ko je za Veszprem zadel Momir Ilić, z osmimi goli sicer prvi strelec ekipe. A sledil je niz nemške ekipe in minuto ter 40 sekund pred koncem je Domagoj Duvnjak zadel za 25:23. Ko se je zdelo, da so Madžari že potopljeni, pa se je najprej izkazal Laszlo Nagy, v zadnjem napadu pa je Marguč hladnokrvno končal napad za 25:25.

Podaljšek pa je bil nato povsem Vezpremov. Hitro vodstvo po dveh golih Ivana Sliškovića so rokometaši v rdečem obdržali do konca, pri izidu 26:30 Cristiana Ugaldeja Garcie pa je bilo jasno, da se bodo glasni madžarski navijači lahko začeli pripravljati za nedeljski finale.

Za zmagovalce je osem golov prispeval Ilić, šest Marguč, po štiri pa Aron Palmarsson in Ugalde Garcia. Pri poražencih je Marko Vujin prav tako dosegel osem golov, sedem pa Duvnjak.

kielce

Poljska ekipa Vive Tauron Kielce je postala prvi finalist zaključnega turnirja rokometne lige prvakov v Kölnu. Poljaki, za katere igra tudi slovenski rokometaš Uroš Zorman, so v polfinalu premagali favorizirani francoski PSG z 28:26 (16:16). Denar ni vse, so danes pokazali rokometaši poljske ekipe. Zvezdniško zasedbo iz Pariza so v razburljivi končnici premagali s pogumno predstavo in borbenostjo, s katero so povsem zasenčili pariškega prvega igralca Nikolo Karabatića, ki je dvoboj končal z le dvema zadetkoma.

V prvem polčasu sta bili ekipi blizu, prednost pa so imeli Francozi. Vodili so že za tri gole (6:3), potem pa tesno prednost zadržali skorajda do polčasa, vendar je Manuel Štrlek še izenačil na 16:16. V nadaljevanju je francoska ekipa imela manjšo krizo, ko skorajda devet minut ni zadela. Medtem so Poljaki prišli do vodstva (18:16 in 19:18), a dvoboj se je šele prav razživel. PSG je v 45. minuti spet vodil za dva (21:19), toda ne za dolgo.

Med junaki Kielc je bil tudi Zorman, ki je dva od svojih štirih golov dosegel takoj na začetku, dva pa v ključnih trenutkih, ko se je dvoboj lomil (za znižanje na 21:22 in izenačenje na 22:22).

Odločilni trenutek tekme je bil bržčas zadetek Michala Jureckega v 58. minuti z igralcem manj, po katerem so Kielce povedel s 26:24. Pred tem je Karabatić v pariškem napadu za izenačenje izgubil žogo, minuto pozneje pa je pri živčnih Parižanih tekmo z rdečim kartonom končal Igor Vori. Pol minute pred koncem je Štrlek zadel za 28:25 in veliko slavje poljskih navijačev v polni dvorani Lanxsess Arena, na rokometnem spektaklu se je zbralo 20.000 navijačev, se je lahko začelo.

Michal Jurecki je ob vratarju Slawomirju Szmalu (14 obramb) vodil poljsko ekipo s petimi goli, po štiri sta poleg Zormana dosegli še Tobias Reichmann, Krzystof Liewski in Štrlek. Francozom ni pomagalo niti 16 obramb Thierryja Omeyerja, slab dan Karabatića je strelsko skušal nadoknaditi Mikkel Hansen z desetimi, pet jih nje dodal Sergej Onufrijenk

Značke: kielce, uroš-zorman

Članki iz rubrike