Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

sta
sta
0 04.09.2016 18:31:46

Velenjski rokometaši brez lige prvakov

Nikola Miljković
Rokometaši velenjskega Gorenja so na finalni tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop v evropski ligi prvakov v slovaškem Prešovu izgubili proti domačemu Tatranu z 21:23 (10:12) in ne bodo nastopili v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

Slovenski podprvaki so v odločilni tekmi za nastop v ligi prvakov morali priznati premoč slovaškemu prvaku iz Prešova, ki se je z zmagoslavjem na domačem turnirju prebil v skupinski del lige prvakov. Igral bo v skupini C, v kateri so tudi španska Naturhouse La Rioja, makedonski Metalurg iz Skopja, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier in norveški Elverum.

Izbranci Marka Šibile so bili vseskozi v zaostanku. Zavoljo zahtevnosti in teže tekme nikakor niso razvili svoje igre, v 14. minuti pa so si priigrali tri gole zaostanka (3:6). Z dvema goloma Roka Golčarja so dve minuti znižali na 5:6, a že v 19. minuti znova zaostajali za tri (5:8). Po velenjski minuti odmora so vzpostavili ravnotežje in se štiri minute pred odhodom na veliki odmor znova približali na 10:11, bližje pa niso mogli.

Velenjčani so vse možnosti za napredovanje zapravili v prvih desetih minutah nadaljevanja, ko so dosegli le en gol - prispeval ga je Luka Mitrović -, ob tem pa so v 38. minuti ostali brez Vida Levca, ki je zaradi grobega prekrška prejel rdeči karton. A se tem se njihove nezgode niso končale, do 34. minute so realizirali le dve od šestih sedemmetrovk.

Vse te nerodnosti slovenskega podprvaka je slovaška zasedba s pridom izkoristila, povsem je prevzela nadzor na parketu. Igra velenjske zasedbe je razpadla, v 53. minuti si je pridelala zaostanek sedmih golov (14:21) in končala svoje sanje o ligi prvakov. V zadnjih minutah je izkoristila ležerno igro domače ekipe in se približala na dva gola.


V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Golčar s petimi, Mitrović in Blaž Kleč sta dosegla po štiri gole. "Proti Tatranu smo bili v napadu premalo učinkoviti, kar nas je tudi stalo uvrstitve v skupinski del lige prvakov. Za to nam je lahko žal, a s tem še ni konec sveta. Mislim, da so si moji varovanci zelo želeli zmage in v tej želji tudi pregoreli. Skupaj s svojim strokovnim štabom sem jih skušal sprostiti, a nam ni uspelo," je dejal trener Marko Šibila.


Tatran Prešov - Gorenje 23:21 (12:10)

Prešov - Tatran Arena, gledalcev 3000, sodnika: Igor in Aleksej Covalciuc (oba Moldavija).
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 2, Medved 1, Ovniček, Levc, Stojnić, Toskić 2 (1), Mitrović 4, Potočnik 1, Golčar 5 (2), Kleč 4, Gams, Ratajec 2, Nosan, Brumen.
Tatran Prešov: Rabek 7 (2), Sarpataky, Humenansky, Hrstka 3, Krok 2, Sadovji 1, Urban 4, Pekar, Bražnuk, Cip 3, Peskov 1, Vučko 1, Janković, Pales 1, Čuprina, Carapkin.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 7 (3), Tatran Prešov 2 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 10, Tatran Prešov 6 minut.
Rdeči karton: Levc (38.).

Članki iz rubrike