stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.09.2023 16:20:09

Krimovke vzele skalp danskim prvakinjam

alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v drugem krogu evropske lige prvakinj v domači dvorani premagale danski Esbjerg.

Krim - Esbjerg 33:27 (15:12)

Ljubljana - Arena Stožice, gledalcev 1945, sodnici: Vujačić, Kazanegra (obe Črna gora).

Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Radičević 5 (3), Stanko 3, Pineau 1, Mavsar 8 (2), Spreitzer, Dmitrijeva 4, Klemenčič, Zulić 3, Varagić, Lazović 2, Brnović 2, Rosiak 2, Abina, Grbić 3.
Esbjerg: Kristensen, Milling, Nielsen 3, Moeller 4 (2), Moerk 5, Heindahl 1, Iversen 3, Breistoel 6, M. Jacobsen 1, Solberg-Isaksen 3, Petersen 1, J. Jacobsen.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 7 (5); Esbjerg 3 (2).
Izključitve: Krim Mercator 2; Esbjerg 4 minute.
Rdeči karton: /.

Krimovke so proti zvezdniški zasedbi Esbjerga prikazale odlično predstavo in od samega začetka vodile. Tudi številne danske in norveške reprezentantke v končnici dvoboja niso mogle ogroziti varovank črnogorskega stratega na ljubljanski klopi Dragana Adžića.

Slovenske predstavnice so tako po zmagi v prvem krogu proti ekipi Zaglebie iz Lubina vpisale še drugi par točk, medtem ko je Esbjerg ostal pri dveh točkah po zmagi proti Rapidu iz Bukarešte v prvem krogu.

Krimovke so dvoboj začele odločno in si hitro priigrale tri gole prednosti po zadetku Tjaše Stanko iz protinapada za 4:1. V vratih je bila v prvem delu prvega polčasa razpoložena tudi vratarka Barbara Arenhart, Ljubljančanke pa so imele nekajkrat priložnost, da bi ušle celo na pet golov razlike.

Prvič jim je to uspelo pri 14:9 v 22. minuti, a je danski kolektiv po treh zaporednih golih, zadnjega je dosegla Michaela Moeller, zaostanek zmanjšal na vsega dva gola.

Na veliki odmor so domačinke vseeno odšle s tremi goli prednosti, potem ko je bila natančna še Darja Dmitrijeva. Tudi drugi del dvoboja so domače rokometašice začele bolje in povedle s 17:13, potem ko se je z edinima dvema goloma na tekmi prebudila še Aleksandra Rosiak.

V vse bolj živčnem obračunu so bile krimovke vselej korak pred tekmicami, medtem ko so te delale vse več tehničnih napak. Okoli 12 minut pred koncem so na veselje slabih 2000 gledalcev v Stožicah slovenske predstavnice povedle za štiri gole po uspešnem napadu, ki ga je zaključila Jovanka Radičević.

Danska zasedba je imela v napadu še naprej ogromno težav, pričakovanega zaključnega juriša pa ni bilo. Krim je še naprej zaključeval hitre protinapade ali pa uspešno streljal na prazna vrata, dva od teh je Tamara Mavsar zaključila za +5 (26:21, 29:24). Po zapravljenem napadu ekipe Esbjerga je bilo pet minut pred koncem jasno, da bosta po golu za 30:24 točki ostali v Ljubljani.

Pri domačinkah je bila z osmimi goli najbolj učinkovita Tamara Mavsar, pet golov je dosegla Jovanka Radičević. Pri Esbjergu je Kristine Breistoel dosegla šest golov.

Ljubljanska ekipa bo v naslednjem krogu 23. septembra gostila madžarski Ferencvaros.

Značke: liga-prvakinj, krim

Članki iz rubrike