franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.12.2023 22:35:40

Celjani pričakovano brez zmage tudi v Barceloni

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v desetem krogu skupinskega dela lige prvakov v gosteh izgubili proti španski Barceloni in tako zabeležili deseti poraz. Celjska zasedba bo naslednji dvoboj lige prvakov odigrala 14. februarja proti Montpellieru.

Barcelona - Celje Pivovarna Laško s 39:30 (21:13) 

Barcelona - Palau Blaugrana, gledalcev 2837, sodnika: K. Gasmi in R. Gasmi (oba Francija).
Barcelona: Perez de Vargas, Nielsen, Valera 1, Carlsbogard 4, Mem 3, Gallego 2, Arino 2, Wanne 5, N'guessan, Gomez 2, dos Santos, Zarzuela 4, Langaro 1, Richardson 9 (2), Frade 6, Cikuša Jeličić.
Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Mesarec, Perić, Mazej 1, Krečič 3, Cokan 8 (3), Ćirović, Antonijević 2, Marić 1, Ivanković 7, Janc 6, Milićević, Korže Lesjak, Žabić 1, Rakita 1.
Sedemmetrovke: Barcelona 2 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
Izključitve: Barcelona 2, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
Rdeči kartoni: -

Varovanci Alema Toskića tudi na deseti tekmi skupinskega dela niso prišli do točk, tokrat je bila precej previsoka ovira katalonska zasedba, ki je na lestvici skupine B na vrhu z 18 točkami po desetih tekmah.

Pred današnjim porazom so Celjani v gosteh priznali premoč tudi GOG Gudmeju, Magdeburgu, Wisli in Veszpremu, v domačem v Zlatorogu pa so izgubili proti Wisli Plock, Portu, Montpellieru, Barceloni in Veszpremu.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Tim Cokan z osmimi goli, Ante Ivanković jih je dosegel sedem, Mitja Janc pa šest. Pri Barceloni je z devetimi goli izstopal Melvyn Richardson.

Dvoboj je bil pričakovano izenačen zgolj na začetku, ko so Celjani po treh golih Cokana izenačili na 4:4, stik pa držali še pri 8:6. Nato pa je razlika v korist domačih le še rasla. Katalonci so imeli po zaslugi številnih razpoloženih igralcev večkrat prednost devetih golov, na veliki odmor pa so odšli s +8 (21:13).

Ob Ivankoviću, ki je v prvih 30 minutah dosegel pet golov, je bil še naprej razpoložen Cokan. V drugem delu je dosegel tri zaporedne gole, bil nezgrešljiv tudi s sedmih metrov, s čimer so se Celjani približali na sedem golov.

V 37. minuti je prvi gol na tekmi dosegel Mitja Janc, sicer najboljši strelec Celja v ligi prvakov s 65. Tega so Katalonci dobro ustavljali v prvem polčasu, v drugem pa je le našel pot do šestih zadetkov. Do teh je na drugi strani prihajal tudi krožni napadalec Luis Frade.

Zgolj prvi polovici drugega polčasa je portugalski krožni napadalec dosegel pet golov, a prednost Barcelone nikakor ni narasla do dvomestne številke. Po Cokanovem osmem golu je domači strateg Carlos Ortega ob izidu 32:25 vzel minuto odmora.

Celjani so imeli celo priložnost, da se približajo na vsega pet golov, a se je Barcelona ubranila, do konca dvoboja pa prednost povišala na devet golov.

Članki iz rubrike