sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 02.12.2014 09:55:56

Med tednom pa trenirajo s tekmeci

Arsen Perić
Slovenj Gradec 2011. Morda niso ravno hit prvenstva, so pa nedvomno eno izmed prijetnejših presenečenj.

Tudi oni se sicer ne morejo izogniti nihanjem, pa so tako pred dobrim mesecem na domačem igrišču z Mariborom izgubili s (pre)velikimi devetnajstimi goli razlike, a po drugi strani so zmagali na bolj ali manj vseh tekmah, na katerih so morali zmagati, neke vrste bonus pa predstavljata poln plen iz vroče Izole ter sobotni podvig proti petouvrščeni Ribnici.

Slednji ima še večjo vrednost zaradi vseh zdravstvenih težav, ki so zajele četo Sebastjana Soviča. Že pred srečanjem poškodovanim Klemnu Kresniku, Žanu Šolu in stebru obrambe Juretu Šavcu se je kmalu pridružil krožni napadalec Daniel Plešej, ki je konec tekme z zlomljenim nosom pričakal v mariborski bolnišnici.

PREKOSILI SAMI SEBE
Ko sta sredi drugega dela načeta obsedela na klopi še udarna napadalna aduta Vid Levc (koleno) in Rok Ovniček (gleženj), ki sta v klub posojena iz sosednjega Velenja, in so Ribničani povedli z 22:20, so v preobrat v znova lepo polni dvorani bržkone verjeli le še nepopravljivi optimisti. A zgodilo se je prav to, s fanatično borbenostjo so tisti, ki sicer po navadi dobijo manj priložnosti, v zadnjih desetih minutah naredili delni izid 5:0, vstali od mrtvih ter zabeležili morda celo najodmevnejšo zmago sezone. "Fantje so me vnovič presenetili, pravzaprav me presenečajo že vso sezono. Bila je to zadnja domača tekma v tem koledarskem letu in ob vseh zdravstvenih težavah je bil osnovni cilj predvsem dostojno se posloviti od našega zvestega občinstva, a fantje so s fanatično borbenostjo še enkrat prekosili sami sebe," pravi Sovič, ki na klopi sedi že od začetka leta 2011 ustanovljenega kluba.

ZAHVALA SLOVANU IN GORIŠNICI
Ekipa z bržkone najštevilčnejšo podporo v prvi ligi je vknjižila še šesti par točk, s katerima se je utrdila na sredini lestvice. Ni slabo za novinca oziroma bolje rečeno povratnika v ligo. Klub, ki je vzniknil na pogorišču nekoč mogočnega Preventa, bi lahko že v lanski sezoni zaigral med slovensko elito, a Korošci niso želeli preskakovati stopnic in so se modro odločili še za leto dni zorenja v B-ligaški konkurenci. In čeprav poleti niso posegli po okrepitvah, ampak "le" zadržali obstoječi kader, so po slabi polovici prvenstva v zgornjem domu.

rok ovnicek ap
Arsen Perić

"Če bi mi kdo kaj podobnega ponudil pred začetkom sezone, bi pograbil z obema rokama, pravzaprav tudi kakšno točko manj." Dosežek dobi še večjo veljavo ob podatku, da je ekipa sestavljena bolj ali manj iz domačih, lokalnih fantov, vseeno pa ji le redko uspe sestaviti trening v kolikor toliko popolni zasedbi. Nekateri fantje čez teden pač študirajo v Ljubljani ter Mariboru in razen ob petkih Sovič na taktičnem načrtu ne more veliko delati. "Ob tem se moram resnično zahvaliti Slovanu in Gorišnici, da omogočata tem študentom, da trenirajo in ostajajo v stiku z žogo," je na lepo gesto opozoril Sovič.

OSMI IGRALEC
Pravi, da je treba v teh težkih časih razmišljati pozitivno. V teh težkih časih, ko se seveda tudi na Koroškem že dolgo ne cedita več med in mleko, pravzaprav ravno nasprotno, poskušajo na številne inovativne načine, kot denimo s klubskim koledarjem, napraskati minimum za kolikor toliko nemoteno delovanje kluba.

slovenj gradec (2)
Arsen Perić

Ima pa Slovenj Gradec nekaj, s čimer se lahko pohvali le redkokateri klub na sončni strani Alp. Zvesto občinstvo, ki iz tedna v teden polni dvorano. "Res je osmi igralec, letos, ko igramo v prvi ligi, sicer še razumem, a z nami je že od samega začetka, vse odkar smo s to zgodbo začeli v drugi ligi. Še en dokaz, da so na Koroškem lačni rokometa, pa tudi to ekipo mladih, domačih fantov, je občistvo, kot vse kaže, vzelo za svojo," še dodaja nekdanje levo krilo.

Članki iz rubrike