stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 04.12.2014 00:10:47

Od Maribora do Maribora

Drago Wernig TAKA
21, 22, 23 ... Pravzaprav se je na neki način vse začelo prav v Mariboru, bilo je namreč konec februarja v tamkajšnji dvorani Tabor, ko so pivovarji zabeležili še zadnji poraz na domačem prizorišču.

Po tisti klavrni predstavi bi se težko našel junak, ki bi si upal napovedati, da Celjani v letu 2014 v tekmovanjih pod okriljem RZS igrišča ne bodo več zapuščali sklonjenih glav.

A zgodilo se je prav to, že nekaj dni po tisti za četo Branka Tamšeta vse prej kot spodbudni sredi so krenili na osvajalski pohod, v naslednjih nekaj mesecih so v svoje vitrine pospravili vse tri domače lovorike (pokal, prvenstvo in superpokal) ter v prvenstvu do danes nanizali 23 zaporednih zmag, in to kljub temu, da je bila ekipa poleti deležna skoraj popolnega remonta. Z včerajšnjim uspehom v štajerskem derbiju so si Celjani zagotovili tudi miren zimski spanec, bržkone bodo prezimili na vrhu lestvice, težko je namreč verjeti, da bi Loki in Slovanu uspelo tisto, kar ni niti Gorenju niti Mariboru. Teh 23 zaporednih zmag pa samo po sebi še najbolj zgovorno govori o tem, kdo je (bil) najboljši rokometni kolektiv na sončni strani Alp v letu 2014.

ZAČEL IVAN, KONČAL DAVID
Pot do včerajšnje zmage je uvodoma tlakoval Ivan Slišković, ki je v zadnjem času v sijajni strelski formi, Vardarju jih je v soboto nasul devet, Mariboru v sredo osem, od tega kar šest v uvodnih dvajsetih minutah. Po izenačenem prvem polčasu se je v srečanju, v katerem sta bili obe ekipi zapriseženi hitri igri, tehtnica na stran gostov začela nagibati v 38. minuti, ko so povedli z 22:20.


In če je Sliškoviću pripadla otvoritev tekme, potem je bil nesporni junak njenega zaključka nedvomno David Miklavčič, levoroki Grosupeljčan je namreč v zadnji tretjini tekme brez zgrešenega strela zabil sedem golov in varovanci Borisa Denića se od polovice drugega dela na manj kot dva zadetka niso več približali, ko so pivovarji slabih deset minut pred koncem ušli na plus štiri (26:30), pa je bilo vse bolj očitno, da bosta točki romali v mesto ob Savinji in da bo selektor Denić utrpel prvi poraz na klopi vijoličastih.

Iskrica upanja za domače je sicer vzniknila po zadetku Darka Cingesarja v 55. minuti (30:32), a je tudi hitro ugasnila. "Celjani igrajo dober rokomet in tudi tokrat so odigrali tako, kot znajo. Bilo je nekaj malenkosti rokometne igre, ki so tehtnico prevesile na njihovo stran, in čestitam jim za zasluženo zmago. Bili smo priča lepi tekmi, ki je bila dober pokazatelj, tako zame kot za ekipo, kaj smo v teh treh tednih naredili. Menim, da je določen premik v igri, če primerjamo zadnje štiri kroge, ko sem jaz vodil ekipo, viden. Upam, da bomo tudi v prihodnje z vsakim treningom in vsako tekmo še boljši. Edino, česar si ob tem želim, pa je, da je ekipa vedno tako motivirana in da kaže tako željo na vsaki tekmi ne glede na nasprotnika. In to je zagotovo ključ do tistega nekaj več," je črto pod tekmo potegnil Denić.


MARIBOR BRANIK - CELJE PL 33:36 (17:17)

Maribor - Dvorana Tabor. 1000 gledalcev. Sodnika: Teršek in Žibret.
MARIBOR BRANIK: Škalički, Čudič, Taletovič (8 obramb); Cingesar 3, Žmavc, Kaleb 7 (2), Špelić 2, Jamnik, Poklar 2, Sok 6 (4), Fidel 1, Žabič 6, Verdinek, Mišković, Mlakar 6. Trener: Boris Denič.
CELJE PL: Lesjak (3 obrambe), Skok (10 obramb); Blagotinšek 4, Ivić, Janc 5, Razgor 3 (2), Marguč, Poteko 2, Miklavčič 7, Slišković 8 (3), Zarabec 5, Kodrin, Kasal, Žvižej 2. Trener: Branko Tamše.
Sedemmetrovke: Maribor 6 (6), Celje 7 (5).
Izključitve: Maribor 8, Celje 10 minut.

Članki iz rubrike