pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 23.07.2015 12:32:55

Ose vzletele

Grega Wernig
Dan po rivalih iz sosednjega mesta začenjajo priprave tudi rokometaši Gorenja.

Podprvaki začenjajo danes popoldne v Rdeči dvorani prve priprave pod vodstvom Gregorja Cvijiča. Po uvodnem tednu v Velenju, ko bo imel besedo tudi ali predvsem kondicijski trener Morten Seier, bodo razgreti mestni okoliš zamenjali za vendarle malce bolj sveže hribovsko ozračje, a tokrat višinska baza ne bo na Golteh, kot je bila praksa v zadnjih letih, ampak na Rogli.

Že na Pohorju bodo predvidoma odigrali dve prijateljski tekmi (reprezentanca Južne Koreje, Slovan), sredi avgusta pa se bodo podobno kot v preteklih letih odpravili na balkansko turnejo, ko bodo najprej sodelovali na turnirju v srbski Kanjiži in potem še na turnirju v Doboju. Zadnji vikend v avgustu pa se bo s superpokalnim obračunom pod portoroškim milim nebom tudi uradno začela nova sezona.

Potem ko so po še eni košarici z Dunaja znova ostali pred vrati lige prvakov, bo v osjem gnezdu sicer znova vse prej kot pestra jesen. Tiste prave, težke tekme bodo lahko znova prešteli na prste ene roke, vrhunec jeseni bo že tam sredi oktobra, ko bodo v roku tedna dni gostili Maribor in nato gostovali v Celju, medtem ko bodo evropsko popotovanje podobno kot lani začeli šele v drugi polovici novembra. Če bo jesen mirna, da ne rečemo dolgočasna, pa zna biti pomlad po drugi strani znova precej pestra ter zelo naporna, in če je lani v zaključku ob zdravstvenih težavah peklenski ritem izstavil račun, ki se je odrazil tudi ali pa predvsem v finalni metli, bi morala biti klop vsaj na prvi pogled tokrat vendarle še malce daljša.

Z izjemo obeh kril so namreč ose potrojene praktično na vsakem položaju. V rubriki novinci sta poleg povratnika v domače gnezdo Roka Ovnička, ki je že v lanskoletni končnici odločno ugriznil v izziv, še nekdanji član Trima in madžarskega Csurgoja Anže Ratajec ter veliki up estonskega rokometa Andris Celminš, ki se bo pridružl kolegom na treningih teden dni pozneje. Ovniček in Ratajec bosta razbremenila glavnega ideologa igre Staša Skubeta, predvsem Ratajec, ki igra v obe smeri in ki lahko zaigra tudi na levem zunanjem, pa bi znal biti eden od odkritij sezone.

Po drugi strani sta osje gnezdo zapustila Matic Vrečar in Luka Dobelšek, ki se je preselil v bližnji Zlatorog, v Novo mesto se kot posojen igralec vrača Jernej Papež, v Slovenj Gradcu tudi prihodnjo sezono ostaja znova zdravi Vid Levc, na posoji bodo preživeli sezono še Tine Marušič, Darko Stojnić (oba Slovan), Nejc Brglez (Sevnica) in Gal Cirar (Ormož), do manjše spremembe je prišlo tudi v strokovnem štabu, dolgoletnega maserja Sinišo Nelsadka je namreč zamenjal Matej Kramer.



Pa cilji? Tisti glavni bržkone po dveh sušnih letih osvojiti kakšno lovoriko, v prvi vrsti seveda naslov prvaka.


GORENJE V SEZONI 2015/16

Vratarji: Klemen Ferlin, Benjamin Burić (BiH), Rok Zaponšek
Levi krili: Niko Medved, Janez Gams
Levi zunanji: Marko Dujmovič, Mitja Nosan, Miloš Božović (ČG)
Srednji zunanji: Staš Skube, Anže Ratajec, Rok Ovniček
Desni zunanji: Michal Szyba (Pol), Nejc Cehte, Andris Celminš (Est)
Desna krila: Mario Šoštarić, Rok Golčar
Krožni napadalci: Senjamin Burić (BiH), Blaž Kleč, Kristian Bečiri (Hrv)
Trener: Gregor Cvijič

Članki iz rubrike