roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 16.09.2015 21:41:07

Remi v Novem mestu, zmaga Celjanov

Rokometaši novomeške Krke in mariborskega Branika so se v 3. krogu 1. NLB Leasing lige razšli z neodločenim izidom 31:31 (14:21). Zmaga Celja.

Mariborski rokometaši so še vedno v rezultatski krizi, po dveh porazih proti Ormožanom in Ribničanom so v dolenjski prestolnici po obetavnem prvem polčasu na koncu osvojili prvo točko v tej sezoni.

Sprva je kazalo na zanesljivo zmago izbrancev nekdanjega slovenskega selektorja Borisa Denića, ki so zagospodarili v Novem mestu in že v 13. minuti podvojili svojo prednost (8:4). V nadaljevanju so Štajerci postopoma dvigovali svojo igro in si najvišjo prednost priigrali prav ob koncu polčasa (21:14).

V drugi polovici tekme so Mariborčani vse do 50. minute nadzorovali gostitelje (29:24), v zadnjih desetih minutah pa jim dovolili, da so jim zadihali za ovratnik. Novomeščani so se na krilih Jana Jurečiča v 56. minuti približali na gol zaostanka (29:30), v prelomnih trenutkih dvoboja in dramatični končnici pa je gostiteljem točko prinesel povratnik v ekipo Jernej Papež in izenačil na 31:31.

V dolenjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Jurečič s 15 zadetki, Papež jih je prispeval pet, v štajerski pa je Vojislav Brajović dosegel osem, Tine Poklar pa šest golov. Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 23. septembra, gostovala v Celju, mariborska pa bo v soboto, 26. septembra, gostila Sevnico.



CELJU GENERALKA PRED EVROPSKIM DEBIJEM
Izbranci celjskega trenerja Branka Tamšeta so s 36:26 (16:15) dobili generalko pred sobotnim uvodnim dvobojem v prenovljeni evropski ligi prvakov v Istanbulu, odpor igralcev Riko Ribnice pa so v osrednji tekmi tretjega kroga 1. NLB Leasing lige zlomili šele v drugi polovici tekme.

Ribničani so bili v prvem polčasu povsem enakovredni favoriziranim Celjanom, po dobrih desetih minutah so vodili s 6:4, na polčasu pa zaostali za vsega en gol (15:16). V drugi polovici tekme pa niso zdržali ritma, ki so ga narekovali slovenski prvaki, v 40. minuti so zaostali za pet golov (19:24), tega primanjkljaja pa niso zmogli nadoknaditi, na koncu so igrišče zapustili z zaostankom desetih golov.

V celjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Luka Žvižej z 11 in Šime Ivić s šestimi goli, v ribniški pa je Jan Grebenc dosegel sedem, Blaž Nosan pa šest zadetkov. Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 23. septembra, gostila Krko, ribniška pa bo v soboto, 26. septembra, gostovala v Trebnjem.

Članki iz rubrike