Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 12.11.2015 10:32:50

Nič več vmesna, ampak ena glavnih

Slavko Kolar
Pred poldrugim letom dni se je v Zlatorog pripeljal z meganom, včeraj je dobil v roke ključe novega luksuznega audija, kar na svoj način govori o novem statusu fanta iz Trebnjega, ki si ga je priigral predvsem v lanski sezoni, ko je s svojo lucidnostjo nekajkrat navdušil tudi rokometno Evropo.

Povedano drugače, tudi sam je v teh malo več kot petnajstih mesecih v Zlatorogu postal svojevrsten rokometni audi, limuzina, ki si je ne more privoščiti vsakdo. Ni jih bilo malo, ki so menili, da med slednje spada tudi Celje PL, a, evo, Zarabec je v torek postal bržkone najbolje plačani igralec v celjskem moštvu, v mestu ob Savinji pa naj bi ostal vse do poletja 2018.

Vaša klubska prihodnost je zdaj za nekaj časa rešena? Skrb manj?
Niti ne bi rekel skrb. Pestile so me poškodbe, bil sem malce nervozen zaradi zdravstvenih težav, hotel sem počakati, da se vrnem, sicer bi se najbrž že prej dogovorili. Na to gledam kot na nadgradnjo svojega dela, verjamem, da sem se prav odločil, v klubu se vrhunsko dela, vodstvo nas pri tem dobro spremlja. Hitro smo našli skupen jezik, v klubu so bili zelo korektni, želeli so si podaljšanja, tudi sam pri sebi sem hitro razčistil, da si želim ostati v Celju. Zakaj pa ne, če sem včasih gledal na Celje kot vmesno stopničko, danes nanj gledam kot na eno glavnih, najvišjih v karieri. V klubu se trudijo, mislim, da je podaljšanje z nosilci igre velika stvar, verjamem, da je pred nami lepa prihodnost.

Ste imeli na mizi še kakšne druge ponudbe, je bila še kakšna resna možnost?
Ko sem dobival ponudbe oziroma klice, sem bil že kar daleč v pogovorih s Celjem, zato sem vse te klice jemal bolj z rezervo. Bile so ponudbe iz Nemčije in Francije, a ni šlo za najboljše tri ekipe, ampak za tiste na mestih med štiri in osem. To pa se mi ni zdelo primerljivo s Celjem, saj menim, da je kakovostnejše kot omenjeni, za nameček igra tudi ligo prvakov. Fino mi je tu, dobro se počutim, dela se super in ob koncu dneva odločitev ni bila težka.

Najbrž vas je k podaljšanju pogodbe nagovarjal tudi trener Branko Tamše?
Z Brankom sva se veliko pogovarjala, tudi sam je povedal, kaj si želi in kaj mi predlaga. Pod njegovo taktirko je privilegij igrati, super mi je sodelovati z njim, upam, da tudi on misli podobno, navsezadnje je bil tudi to eden od jezičkov na tehtnici pri odločitvi, da ostanem v Zlatorogu. Dejal mi je, da sem še vedno mlad igralec, da bodo tudi pri 26 letih vrata tujine odprta, doma, skupaj z očetom, smo zadeve premislili in verjamem, da bo takrat naslednja stopnička resnično klub najvišjega, elitnega razreda. A do takrat je še daleč, o tem potem.

071-23-planteu
Slavko Kolar

Verjamete, da boste do leta 2018 s Celjem napravili odmeven rezultat tudi na evropskem prizorišču?
Prepričan sem, da lahko, je pa tu precej dejavnikov, na katere nimamo prav dosti vpliva. Kot denimo letos, ko skoraj na vsaki tekmi izgubimo igralca. Do poletja 2018 sem prepričan, da nam bo uspelo nekaj velikega, vse pa se začne že danes v Škofji Loki (pogovarjali smo se pred tekmo, op.p.), ko moramo čim prej pozabiti tisti poraz v Mariboru in nato stopnjevati formo. Morda smo v ligi prvakov v tem trenutku res malce oddaljeni od napredovanja, a tekem je še precej in verjamem, da si lahko znova odpremo vrata v osmino finala. Drugo leto, ko bomo še leto dni starejši, pa lahko merimo tudi na kaj več.

Jeseni vas nismo prav pogosto videli na igrišču, še manj pa v najboljši luči. So zdravstvene težave preteklost?
Trenutno stanje bi opisal kot dobro, nazadnje sem na podobno vprašanje odgovoril, da je odlično, pa sem se moral hitro ugrizniti v jezik. Se vračam, treniram že na polno, pri tem me ne moti nič več, videli pa bomo, kako bo  v Škofji Loki, tekma je namreč neka povsem druga zgodba kot trening. Ne bi smelo biti težav, upam, da jih ne bo, morda sem malce padel le v telesni pripravljenosti, a tudi to smo že popravili. Predvsem pa komaj čakam, da spet zaigram.

071-23-zarabec publika
Grega Wernig

Sprašujemo tudi v luči reprezentance, 20. december, ko se začnejo priprave na evropsko prvenstvo, je namreč blizu.
Cikel oziroma vikend, na katerem bi se lahko dodatno dokazal selektorju, sem izpustil, a nič ni še izgubljeno, novembra in decembra moram biti v svoji najboljši podobi, čim prej se moram vrniti na najvišjo raven, ne dvomim, da mi bodo pri tem tako kot do zdaj v pomoč tudi klubski soigralci in trener. Zaradi tega si ne bom belil glave, naredil bom vse, kar je v moji moči, vem pa in sami veste, da je na mojem mestu velika gneča, precej vrhunskih igralcev. Če bo, bo, če ne, ne, poskušal se bom dokazati selektorju, sicer pa ve, kakšne kvalitete ima vsakdo med nami, in on je tisti, ki ima skrbi, saj se bo moral na koncu odločiti. Prepričan sem, da se bo v vsakem primeru odločil prav.

Morda še zaključna misel od podpisu nove pogodbe?
Vesel sem, da ste se tudi vi, novinarji, zbrali v takšnem številu. Nikoli si nisem misli, da bom doživel kaj podobnega, a najbrž je to dokaz dobrega dela in dobrega sodelovanja. Včasih sem o Celju razmišljal kot o vmesni stopnički, zdaj pa lahko rečem, da je to ena najvišjih v karieri. Moj osebni cilj je izpolnjen, zdaj je na vrsti rezultatski, za katerega verjamem, da bo v tem času prišel. Zahvalil in pohvalil bi klub za korekten odnos, tudi tole danes pa je na neki način pokazatelj naših ambicij. Sposobni smo marsičesa, zdaj bom dobil še dodaten zagon in poskusil dodati še nekaj, kar je morda manjkalo.

Članki iz rubrike