pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

muk
muk
0 28.12.2015 09:50:26

Šibila novi trener Gorenja

Boštjan Selinšek
Z novim letom bodo člani RK Gorenje Velenje dobili novega trenerja, in sicer bo na klop velenjskega prvoligaša sedel 53-letni Marko Šibila.

Dr. Marko Šibila je med drugim tudi izredni profesor na ljubljanski Fakulteti za šport ter predavatelj na izobraževalnih seminarjih EHF, nazadnje pa je vodil ekipo Maribor Branika.


"Povabila k sodelovanju z RK Gorenje Velenje sem bil zelo vesel. Želel bi se zahvaliti vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi dosegli zastavljene cilje ter zadovoljili ambicije in potrebe lokalnega okolja ter hkrati tudi prispevali h kakovostnemu dvigu in prepoznavnosti slovenskega rokometa kot celote. Zame je bil velenjski klub vedno eden od najbolj prepoznavnih temeljev, na katerih stoji celoten slovenski rokomet. Večji del januarskega pripravljalnega obdobja bomo preživeli v domačem okolju, ki nudi primerne vadbene pogoje."

Šibila bo velenjsko ekipo prvič vodil na treningu v sredo, 6. januarja. "Takoj se bomo posvetili tako kondicijskemu kot tehničnemu in taktičnemu treningu. Želim si tudi visoke homogenosti ekipe, saj so le dobro povezani igralci sposobni dosegati visoko zastavljene cilje. Odigrali bomo nekaj pripravljalnih tekem, na katerih želimo preveriti pripravljenost ekipe in posameznikov. Ob borbi za naslov državnega prvaka nas v spomladanskem delu sezone v klubu čaka tudi smiselna prenova moštva, saj ob koncu sezone kar nekaj nosilcev igre zapušča klub," pravi Šibila, ki je z velenjskim klubom sklenil pogodbo 2+1, torej za preostanek sezone 2015/16 in sezono 2016/17, nato pa lahko klub podaljša sodelovanje še za sezono 2017/18.

Članki iz rubrike