bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 13.01.2015 12:16:32

Natek: Skrbelo bi me, če bi šlo vse gladko

Nikola Miljković
Tudi Jure Natek je neke vrste povratnik, po petih letih se namreč 32-letni Ljubljančan vrača na veliko tekmovanje. Sedmo v njegovi karieri, led je prebil pred več kot desetletjem v Atenah, prav želja po še enem nastop na olimpijskih igrah pa člana Magdeburga žene dalje.

Po petih letih se vračate na veliko tekmovanje. Marsikaj se je spremenilo od EP v Avstriji 2010?
Res je, marsikaj. Leta letijo mimo.

Takrat ste bili še med mlajšimi, zdaj ste eden starejših?
Na tiste čase nimam najlepših spominov, tako da se ne bi preveč vračal v preteklost. Uživam v sedanjosti, da sem član te ekipe ter da sem po dolgem času na poti na veliko tekmovanje. Sploh ker imamo tam visoke cilje in visoka pričakovanja. Morda se sliši kot floskula, a komaj čakam, da se začne.

Lahko predstave na turnirju na Danskem skrbijo slovenske ljubitelje rokometa?
Porazi so vedno razlog za manjše skrbi, a če bi vse teklo kot po maslu, potem bi me resnično skrbelo, potem nekaj ne bi bilo v redu. Tako pač funkcioniramo. Določene stvari smo odigrali dobro, določene spet ne, ni pa razlogov za pesimizem, vemo, kaj smo počeli narobe, in tudi stvari, ki smo jih delali narobe, lahko popravimo do prvenstva.

In potem na prvenstvu?
Zase vem, da bi rad še enkrat nastopil na olimpijskih igrah. Da bomo naredil vse, da nam uspe, najbrž ni treba govoriti, seveda pa spotoma ne bi bilo slabo, če bi se vmešali v krog, kjer se igra tudi za nekaj več.



Poškodbe reprezentanci med pripravami niso dale miru?
Bolj je bilo to moteče na nedavnem turnirju, saj selektor ni mogel veliko rotirati, pa sta bila tako precej časa hkrati v igri dva srednja zunanja. Nedvomno je težko, težje, sploh proti takim ekipam. Upam, da bo čim več fantov z liste poškodovanih pripravljenih, da bomo v Katarju čim bolj kompletni.

Vaša poškodba oziroma neigranje v nedeljo proti Islandiji je bilo bolj stvar preventive?
Res je, proti Švedski sem padel na koleno, ki mi je potem oteklo, drugi dan je bolelo, danes ga še čutim, a če bi šlo za tekmo svetovnega prvenstva, bi že v nedeljo zagotovo igral.

Na prvenstvu bodo tudi Nemci, ki jih tam pravzaprav ne bi smelo biti? Kako so v Nemčiji gledali na posebno povabilo?
Zdi se mi, da jih je malce sram. Seveda bodo zdaj odkrito stiskali pesti za reprezentanco, kar je tudi prav, a zavedajo se, da so neupravičeno dobili to mesto, da je bilo izvedeno nekorektno, in mislim, da so s to potezo naredili večjo antireklamo rokometu, kot če Nemcev ne bi bilo na prvenstvu, odločitev je bila namreč takrat deležna precej negativne publicitete tudi v Nemčiji. Kakorkoli že, Nemci so v Katarju, Islandci so v Katarju, prvenstvo bo še težje, še kakovostnejše, kot je kazalo neposredno po kvalifikacijah.

In jesen v Magdeburgu?
Na kratko, zadovoljen sem, klubu gre dobro, igram solidno, po drugi strani pa ne igram preveč, tako da nisem iztrošen. Glede tega imam dobro osnovo za mundial.

Članki iz rubrike