nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 15.01.2015 12:21:09

Kdor čaka, dočaka

Grega Wernig
Dean Bombač je eden izmed dveh debitantov na velikem tekmovanju, pa čeprav pri 25 letih ni več ravno zelenec.

Ni več "greenhorn", če si sposodimo besedo Karla Maya. A ob gneči na njegovem igralnem mestu srednjega zunanjega je dolgo čakal na svojo priložnost, zdaj jo je končno dočakal, zanimivo pa je, da se zna zgoditi, da bo veliko časa prebil na levem zunanjem.


Klemen Cehte, ki je bil ob odsotnosti Nenada Bilbije in Boruta Mačkovška predviden kot prva izbira na tem igralnem mestu, je namreč z načeto mečno mišico ostal doma in se bo ekipi morda pridružil v nadaljevanju prvenstva, do takrat pa bosta vrzel krpala v prvi vrsti Sebastian Skube in tudi Bombač.

V poplavi slabih stvari na turnirju na Danskem je bila to pravzaprav ena bolj svetlih točk, sploh na nedeljski tekmi z Islandijo je naveza Bezjak-Bombač delovalo zelo dobro. Seveda se bo odsotnost pravega strelca, ki bi se lahko dvignil ter zabil z devetih, desetih metrov, poznala. V pomanjkanju strelca z razdalje, ki bi znal odpreti oziroma zvabiti nasprotnikovo obrambo s črte šestih metrov, bodo podobno kot v Srbiji slovenski rokometaši, kot bi rekel selektor, prisiljeni v pletenje do onemoglosti.

"Seveda ni isto, a če ni drugega, kaj hočemo. Na Danskem je manjkal tudi Sebastian, tako da sem moral jaz igrati dvakrat po šestdeset minut na levem krilu, kar mi res ni pisano na kožo. A če ni, ni, nekdo mora in jaz sem se pripravljen podrediti zahtevam, dati, kar lahko, in upam, da bom prispeval svoj delež," je o svoji premestitvi v moštvenem duhu dejal Koprčan.

Čeprav je že nekajkrat sodeloval na pripravah, bo to zanj šele prvi nastop na velikem tekmovanju. Zanj in za pet let mlajšega Blaža Blagotinška. "Čakal sem in čakal, zdaj je prišel tudi ta dan. Treme ni, imam že kar nekaj kilometrine, tudi iz lige prvakov, ne nazadnje že v junijskih kvalifikacijah z Madžarsko, ki so odločale o udeležbi na svetovnem prvenstvu, ni bilo treme oziroma strahu, tako da res ne vem, zakaj bi zdaj bila prisotna," pravi član Pick Szegeda, ki je prepričan, da Slovenija pretekli konec tedna na Danskem ni pokazala svojega pravega obraza. "To nikakor ni bila realna podoba, dokler se na prvi tekmi ni poškodoval Klemen, smo bili Dancem blizu, potem se je zgodilo, kar se je, začeli smo padati, nismo imeli strela od daleč. Na drugi tekmi smo se že precej bolje prilagodili, na tretji pa smo imeli tekmo dobljeno, a z nekaj tehničnimi napakami in zgrešenimi 'zicerji' izpustili zmago iz rok. A forma se dviguje, v pravem trenutku smo krivuljo zasukali navzgor in verjamem, da bo na prvenstvu tako, kot mora biti."

In če bo tako, kot mora biti, potem je tisti osnovni cilj vsekakor uresničljiv? "Kvalifikacije za OI so realno dosegljive. Osnovni cilj je priti med osem, potem pa sledi ena tekma, ko niti ni pomembno, ali si kompleten ali ti manjka polovica moštva. Zmaga ali poraz, marsikaj, da ne rečem vse, je odvisno predvsem od dnevne forme. Tam, v tistih šestdesetih minutah je vse mogoče. Tisti, ki bo imel malce več športne sreče, bo zmagal. Seveda pa najprej stopničko za stopničko." Prvi je na vrsti Čile, kar bo njegov debitantski nastop. Kdor čaka, dočaka.

Članki iz rubrike