nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

gv
gv
0 14.01.2015 12:12:51

Anketa pred SP: Četrtfinale ne bi smel biti vprašljiv

Grega Wernig
Tri rokometne strokovnjake smo povprašali, kaj pričakujejo od slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju.

IVAN VAJDL
d283170f2431c3ee4bd68cd564447fbe.jpeg
"Kot vsak rokometni trener si tudi jaz želim, da bi se naša rokometna reprezentanca uvrstila čim više, vemo pa, da bo zaradi vseh poškodb do tega težko priti. Toda upam, da bodo težave še pravočasno sanirane in da bomo na prvenstvu nastopili v najmočnejši zasedbi oziroma takšni, kakršno si je zamislil selektor Boris Denić. Vsaj na papirju imamo mogoče nekoliko lažjo skupino, toda tudi v njej bo treba pokazati kvaliteto in se uvrstiti čim više, kar je pomembno za nadaljevanje tekmovanja. Cilj reprezentance je priti vsaj v kvalifikacije za olimpijske igre in upam, da ji bo uspelo."

BRANKO TAMŠE 


"V zadnjem času se je reprezentanci pripetilo veliko poškodb, zaradi česar je stanje nekoliko drugačno, kot je bilo pred dvajsetimi dnevi. Glede rezultatov v prvi vrsti pričakujem, da bomo v skupinskem delu odigrali tako, kot je treba, čeprav se zavedam pasti, ki nas čakajo v tem delu. Mislim, da je drugo oziroma tretje mesto dosegljivo, potem pa bomo videli, katero reprezentanco nam bo to mesto namenilo v osmini finala. Tam bo odvisno od dnevne forme in tudi od poškodb, toda če ne bomo imeli prevelikih težav s to nevšečnostjo, smo vsekakor sposobni uvrstitve med osem najboljših."

MARKO ŠIBILA 
"Če bomo sanirali vse te težave s poškodbami, bomo imeli lepe možnosti, da se prebijemo do četrtfinala. Reprezentanca je izkušena, sestavljena je iz igralcev, ki igrajo pomembno vlogo v pomembnih evropskih klubih, in prepričan sem, da bomo občinstvo prepričali z lepim rokometom in da bomo dostojno zastopali Slovenijo. Izpolnitev cilja, kot je recimo uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre, malo težje ocenim, saj je precej odvisno od poteka tekmovanja. Na kakšne poškodbe namreč ne moreš vplivati, pomembna je tudi dnevna forma, toda uvrstitev v četrtfinale vseeno ne bi smela biti vprašljiva."

Članki iz rubrike