nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 19.01.2015 11:02:51

Danijel Šarić: Mladost je norost

Slavko Kolar
Katar je že tretja reprezentanca, za katero igra v Doboju rojeni Danijel Šarić.

Bil je vratar Srbije, nato Bosne in Hercegovine, zdaj so ga Valero Rivera in katarski petrodolarji zvabili v Zaliv. Je največji rokometni adut države, ki je prepričana, da se da kupiti vse, tudi uspeh na igrišču.


Dve zmagi sta za pasom, premagali ste tako Čile kot Brazilijo.
Mislim, da smo proti Čilu odigrali resno tekmo. Na začetku, v prvih desetih minutah, je bilo znova težko, potem smo s pomočjo Gorana (Stojanovića, op. p.), ki je bil na visoki ravni, dobili zanesljivost v obrambi in bili posledično tudi v napadu bolj sproščeni. Seveda bi lahko bilo boljše, ti fantje so skupaj že štiri mesece, a je še vedno veliko stvari, ki jih je treba izboljšati. Zdaj gremo na Slovence.

DANIJEL ŠARIĆ

saric
vszi

Rojen: 27. 7. 1977 (Doboj)
Igralno mesto: vratar
Klub: Barcelona (Špa)

Zdaj greste na Slovence.
Videli smo vse, njim pripada vloga favorita, že po tekmi z Brazilijo sem dejal, da sta Španija in Slovenija favoritinji v naši skupini. Slovenci imajo zelo dobra vratarja, v obrambi igrajo sijajno, v napadu pa imajo ob Zormanu na srednjem zunanjem tudi odlične levičarje, kar govori o tem, kakšna tekma nas čaka danes. Kar zadeva Katar, moramo najprej tekmovati in videti, kje smo v primerjavi s tekmeci iz naše lige, šele potem lahko razmišljamo o drugih. A mi igramo doma ...

Omenjate slovensko desno stran, na levi je Slovenija po drugi strani ena redkih držav, ki nima čistokrvnega "šuterja".
No, nisem jaz zato tu, da bi se ukvarjal s tem, ve se, kdo pripravlja taktiko. A gre za kompletno, resno reprezentanco, ki je na zadnjem SP pokazala, da se nahaja v vrhu svetovnega rokometa. Ne nazadnje, ali ni igrala v polfinalu?

Goran Stojanović, Danijel Šarić in Gorazd Škof, vsi ste rojeni leta 1977.
Kaj naj rečem, mladost je norost (smeh). Leta ne igrajo več vloge, enostavno je tako, da ali lahko ali pa ne moreš dati svojega deleža v svoji ekipi. Moja kolega Škof in Stojanović sta stara toliko kot jaz, ob tem pa velika profesionalca in veliki osebi. No, s Škofom imava tudi podobni frizuri, hahaha.

Kako je igrati za Katar?
O tem je bilo prelitega že precej črnila, če povem povsem na kratko, igram za Katar, ki je domačin svetovnega prvenstva, in to si štejem v veliko čast. Sem izjemno motiviran, že dolgo me ni bilo na velikem tekmovanju in rad bi dokazal, da še vedno lahko igram na najvišji ravni.

Znate že kakšen stih katarske himne?
Iz tekme v tekmo več (smeh).

Sicer pa najbrž niste tu, da bi peli?
Spoštujem himno države, za katero igram, vse bom naredil, da se prilagodim čim hitreje.

Je Rio zadnji cilj v neki veliki karieri?
Joj, pa veste, kje je še Rio?! Najprej se moramo prebiti skozi mundial, bomo potem morda razmišljali o Riu. Zame je bil eden od ciljev nastop na SP, zdaj igram, upam, da se bomo dvignili do neke visoke ravni, ko bomo lahko razmišljali o čem več. Ni pa dvoma, da so olimpijske igre največji dogodek v karieri športnika, in glede na to, da bom takrat star 39 let, Rio nedvomno predstavlja veliko motivacijo.

Članki iz rubrike