nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 27.01.2015 10:15:52

Škof? Prelahko, samo krog brez las in brade, brez vsega

Reuters
Čeprav Igor Anić ni droben, prav nasprotno, a v vrstah galskih petelinov, ki že desetletje vladajo rokometnemu svetu, je v senci zvezdnikov, kot so Karabatić, Omeyer, Narcisse ...

Tudi minute so mu bolj skopo odmerjene, včeraj pa jih je vendarle dobil nekaj več, saj Argentinci niso mogli resneje ogroziti galskih petelinov, vsega je bilo konec že po četrt ure igre, slovenski zet pa je k visoki zmagi (33:20) prispeval gol.

Igor Anić, mož iz ozadja, čeprav je bil dolgo zraven, blizu, je šele pred letom dni na Danskem dočakal pravo priložnost in jo v veliki meri tudi izkoristil. Sedemindvajsetletnik iz Mostarja, ki si v gosto brado mrmra Marsejezo in je poročen s Slovenko. Fant, ki ima zanimiv hobi. Hobi, ki je bil v zadnjem času eden najbolj nevarnih poklicev v Franciji.

Karikature so namreč njegova druga strast, s pomočjo svinčnika ovekovečeni pa seveda v veliki večini prihajajo iz rokometnega sveta. Od že omenjenih Abaloja, Karabatića in Narcissa pa do Mikkela Hansena, Igorja Vorija in Line Červarja. Lahko bi rekli, da mu je bilo tako kot rokomet, oče Željko je bil namreč prvi kapetan reprezentance BiH, tudi umetniško ustvarjanje položeno v zibko. "Mati je umetnica, v lasti ima galerijo, in ona je bila tista, ki mi je v otroških letih v roke rinila svinčnik ter me naučila osnovnih prvin. Bila je to ljubezen na prvi pogled in od takrat pač rišem," je v pogovoru za EHF pred meseci razlagal umetnik samouk, ki je svoje veščine izpopolnjeval tudi s pomočjo youtuba. Hobi, ki je več kot dobrodošel za sprostitev od napornega urnika, ko riše, mu možgani odtavajo stran od vsakdanjika, stran od rokometa, na pašo. "Zdaj imam majhnega otroka, pa seveda ni več toliko časa, a sem in tja še vedno poprimem za svinčnik."

Nekdanji član Montpelliera, Kiela in Gummersbacha je poleti dres Cessona zamenjal za Nantesovega, pa se bo tako na njegovem meniju morda v prihodnje znašel tudi Gorazd Škof, čuvaj vrat moštva iz zahodne Francije. "Škofa še nisem narisal. Ne še. Je prelahka naloga, samo krog brez las in brade. Njega hranim za konec" nam je po včerajšnji tekmi pravil Mostarčan, ki v slogu poklicnega karikaturista dodaja, da je dobrodošlo, če ima igralec kakšno posebno karakteristiko na obrazu, "s katero lahko potem pretiravam. Velik nos, velika ušesa ali pa kot recimo Daniel Narcisse presledek med zobmi."

hansen

Anić je poročen s Slovenko Anjo Poljanec, s katero ima sina Zacka, zato bo jutrišnji obračun poseben za zakonca Anić. "Meni na igrišču bo težko, ženi ob njem pa še težje. Anja je rekla, da bo navijala zame, a tudi za Slovenijo, res bo razcepljena, na dveh bregovih, težko se bo odločila (smeh). Po drugi strani mi bo tudi lepo, poznam veliko slovenskih igralcev, s Škofom sva klubska sotrpina, z Vidom sem igral v Kielu ... Precej dobrih fantov in precej dobrih rokometašev, zanimivo bo."

Ni edini, ki prepotreben notranji mir išče s svinčnikom oziroma čopičem v roki. Poleg ribolova je to morda celo najbolj pogosto uporabljen pobeg od stresa, ki ga prinaša rokometna igra. Na las podoben hobi ima denimo slovenski krožni napadalec Miha Žvižej, čigar karikature »Hero teama« smo lahko občudovali na mundialu v Španiji. Tudi Luc Abalo, ki ga zaradi poškodbe sicer ni v Katarju, je v mladih letih obiskoval slikarski tečaj oziroma šolo, za čopič rada poprime tudi celjska legenda Dejan Perić ...

Članki iz rubrike