bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 28.01.2015 12:55:44

Dnevnik iz Dohe: Zlatokop

Ne le na igriščih, marsikateri znan obraz iz bogate rokometne zgodovine je v teh dneh mogoče opaziti tudi v dvoranah in hotelih Dohe.

Piercingov in tetovaž polni Stefan Kretzschmar je že stalnica neke nemške televizijske hiše, nekoč hitronogi Lars Christiansen pa danske. Danes, ko bodo naši igrali z galskimi petelini, bodo na novinarski tribuni tudi znameniti dredi z Reuniona Jacksona Richardsona, v močni zasedbi so v Zaliv prišli sosedje Hrvati, tu sta namreč sicer nič več obarvani Vlado Šola in Zlatan Saračević, Katarci oziroma njihova beIN SPORTS pa je za potrebe strokovne besede ali dveh pripeljala kar enega najboljših vseh časov, splitskega Mozarta Ivana Balića.

Od Slovencev je tu Uroš Šerbec, ki zadnjih nekaj let posoja svoj glas in znanje nacionalki. Šerbo nedvomno ima kaj za povedati, na neki način je bil zraven, ko se je vse skupaj začelo, bil je namreč član reprezentance, ki je orala ledino in ki je pred dvajsetimi leti na Islandiji Slovenijo sploh prvič zastopala na svetovnem prvenstvu. In kar je morda pri vsem skupaj še najbolj zanimivo, od tiste petnajsterice, ki je v deželi gejzirjev prvenstvo končala na osemnajstem mestu, so se dvajset let pozneje v Dohi znova prekrižale poti nekaterih članov islandske odprave. Danes že gospodje srednjih letih. Poleg že omenjenega Šerbca je tu seveda Boris Denić kot selektor slovenske reprezentance, Renato Vugrinec nosi oziroma, bolje rečeno, je nosil dres makedonske, že nekaj let pa v Zalivu deluje tudi Rolando Pušnik. Kdo bi si mislil, da bodo dvajset let po Islandiji znova skupaj na svetovnem prvenstvu, morda bi bila še najbolj primerna tista čudna so pota gospodova.



In bržkone ga ni rokometaša iz tiste generacije 95, za katerega bi to bolj veljalo kot za Tetteyja Banfra. Korošec je šel vedno po svoji poti, nemalokrat je bil prvi. Kot Kovačičev Žare lepotec je bil tako tudi prvi Slovenec, ki jo okusil čare nemške bundeslige. Po koncu kariere se je za njim počasi izgubila sled, v domačem Slovenj Gradcu je bil daleč od oči javnosti, zdaj pa naj bi nov poslovni izziv našel kar na črni celini. V Gani, očetovi deželi, kamor ga je odpeljala – zlata mrzlica. Kot krožijo resda nepreverjene govorice, naj bi namreč v zahodni Afriki iskal zlato, našel naj bi investitorje in zagnal projekt po vzoru na tiste, ki jih lahko spremljamo na Discovery Channelu. Ko novodobni iskalci zlata na vseh koncih zemeljske oble izpirajo zemljo in iščejo zlato žilo. Seveda je prvi zlatokop med rokometaši.

Za konec še šala v slogu nekdanjega mariborskega župana. "Kje je Tettey?" "V Gani." "Kaj bom vgibal, povej mi!"

Članki iz rubrike