1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

lp
lp
0 30.01.2015 21:30:36

Na tem svetu je pač vse naprodaj

Katar je v finalu svetovnega prvenstva v rokometu! Ta bogata arabska državica bo v nedeljo postala vsaj druga rokometna velesila na svetu, morda celo svetovna prvakinja.

Sliši se kot šala, vendar je res, ker mednarodna rokometna zveza (IHF) to dopušča. In ker so Katarci znali to izkoristiti. Katarci imajo denar, pravzaprav imajo veliko denarja, zato lahko kupijo vse, kar želijo. In če velja, da je na tem svetu vse naprodaj in da se vsakogar da kupiti, potem je to, kar se je zgodilo na letošnjem svetovnem prvenstvu, le pokazatelj današnjega časa.

Vendar pozor: da so bogati šejki zagrabili tisto, kar jim je IHF ponudila, je sicer nenavadno, vendar legitimno, če pa so – če so res, za zdaj o tem na glas govori le glas kuloarjev – celo "podmazali" sodnike, kar je prav v rokometu zaradi specifičnih pravil najlažje, je to povsem druga zgodba.


Nemci po četrtfinalnem in še bolj Poljaki po polfinalnem porazu z domačini so neomajni v prepričanju, da se Katarcev pač ni dalo premagati. Kakorkoli že, domača "združeni narodi" reprezentanca bo v nedeljo zaigrala v finalu, in čeprav je z vseh vetrov zbrane fante Španec Valero Rivera zbral že pred šestimi meseci in imel tako na voljo veliko časa, da je v ekipi uveljavil svoj sistem igre, s katerim je Španiji prinesel naslov svetovne prvakinje, Barceloni pa več naslovov evropske prvakinje in še več naslovov španske prvakinje, so naturalizirani Katarci v resnici le solidni in ne vrhunski rokometaši.

• Odziv Poljakov ob koncu srečanja s Katarjem

Zadnja in do zdaj daleč najvišja ovira za Katar bo Francija, ki je nocoj v finalu pred finalom odpravila še vedno aktualne svetovne prvake Špance. Kdo je na papirju – po vrednosti igralcev – favorit na tej tekmi, ni treba posebej poudarjati. Katarci, dovolj je bilo ...

Članki iz rubrike