Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ru
ru
0 01.02.2015 09:02:23

"Tujska legija" ali Francija?

Slavko Kolar
Na svetovnem prvenstvu v Katarju bosta danes padli zadnji rokometni odločitvi. Za zlato kolajno se bodo potegovali francoski in katarski (17.15), za odličje bronastega leska pa poljski in španski rokometaši (14.30).


Katarju je uspelo nemogoče, na domačem sklepnem turnirju se je prebil vse do velikega finala. Za evforijo in podvig "par excellence" si največ zaslug lasti španski strokovnjak Valero Rivera, ki je oplemenitil tukajšnje plinske in naftne dolarje ter spisal eno najbolj senzacionalnih zgodb v zgodovini svetovnih prvenstev. Njegova "tujska legija" je izjemen vtis pustila že v skupinskem delu, več kot izkazala pa se je tudi v tekmah na izločanje, kjer so kot domine padle Avstrija, Nemčija in Poljska.

Katar bo imel na nasprotni strani najboljšo ekipo na tem prvenstvu. Francija v skupinskem delu ni blestela, zato pa je od osmine finala naprej prikazala izjemno močne predstave in najprej premagala Argentino, nato Slovenijo, v polfinalu pa še branilko naslova Španijo.



ZA TRETJE MESTO ŠPANIJA IN POLJSKA
Za rokometno predigro v dvorani Lusail bodo poskrbeli španski in poljski igralci, v dvoboju polfinalnih osmoljencev pa so v prednosti do današnjih zgodnjih večernih ur še vedno aktualni svetovni prvaki s Pirenejskega polotoka.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Dohi je nastopila tudi Slovenija in osvojila končno osmo mesto. V skupinskem delu je premagala Čile, Belorusijo in Brazilijo ter izgubila proti Katarju in Španiji. V osmini finala je bila boljša od Makedonije, v četrtfinalu pa je izgubila proti Franciji. V tekmah za razvrstitev od petega do osmega mesta je najprej klonila proti Danski, na sobotni tekmi za končno sedmo mesto pa nato še z Nemčijo.

http://ekipa24.si/clanek/rokomet/svetovno-prvenstvo/54b8f5be2ba5d/fsd

Članki iz rubrike