zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

muk
muk
0 31.01.2016 13:49:54

Težko delo za slovenske rokometaše

vszi
V Krakovu so opravili žreb kvalifikacij za rokometno SP 2017. Slovenija za SP 2017 s Hrvaško ali Norveško, , četrtouvrščeno ekipo z evropskega prvenstva na Poljskem.

Prva tekma bo med 10. in 12. junijem v Sloveniji, povratna pa med 14. in 16. junijem v gosteh.

Slovenija si je zavoljo 14. mesta na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem močno otežila pot do Francije, saj jo je Evropska rokometna zveza (EHF) uvrstila v drugo jakostno skupino, skupaj z Avstrijo, Portugalsko, BiH, Češko, Latvijo, Nizozemsko, Črno goro in Srbijo. V prvem jakostnem bobnu so bile Islandija, Madžarska, Švedska, Rusija, Danska, Belorusija, Makedonija in Poljska ter četrtouvrščena izbrana vrsta z letošnjega sklepnega turnirja stare celine, igra kroglic v krakovski Tauron Areni pa ji je na koncu namenila izjemno zahtevo tekmico. Po tekmi za bronasto odličje, ki se bo končala okoli 16.30, bo docela jasno ali bo to Hrvaška ali Norveška.

Žreba v Krakovu sta se udeležila tudi generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijić in direktor slovenske moške reprezentance Uroš Mohorič. "Obe reprezentanci sta izjemno kakovostni, o tem zgovorno pričajo dosežki na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem. Za nas je oteževalna okoliščina tudi dejstvo, da bomo povratno tekmo igrali v gosteh. V vsakem primeru bo zelo zanimivo, v tem trenutku pa je zelo težko napovedati, kdo se bo prebil do svetovnega prvenstva v Franciji," je po današnjem žrebu v Krakovu dejal Mohorič.

Na SP sta se poleg gostiteljice Francije neposredno uvrstili tudi finalista letošnjega evropskega prvenstva Španija in Nemčija, v Francijo bo odpotovala tudi tretjeuvrščena izbrana vrsta, tekma za bronasto odličje med Norveško in Hrvaško pa se bo danes v Krakovu pričela ob 15. uri. V Franciji bo nastopilo 24 izbranih vrst, doslej pa so nastop zagotovile tudi Katar, Bahrajn, Japonska, Savdska Arabija, Angola, Egipt in Tunizija.

Svetovno prvenstvo v Franciji bo na sporedu med 11. in 29. januarjem 2017, tekme pa bodo gostili Pariz, Rouen, Nantes, Metz, Albertville, Montpellier, Lille in Brest.



Drugi pari dodatnih evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Franciji so:
Švedska - BiH
Češka - Makedonija
Poljska - Nizozemska
Rusija - Črna gora
Srbija - Madžarska
Islandija - Portugalska
Belorusija - Latvija
Danska - Avstrija.

Članki iz rubrike