zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 15.08.2016 16:06:56

Znova na zmagovitih tirnicah

Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 5. krogu prvega dela OI premagala Poljsko s 25:20 (13:13).

Predtekmovanje je Slovenija končala s štirimi zmagami in enim porazom. Četrtfinalni boji se začnejo v sredo, izbranci Veselina Vujovića pa tekmeca še nimajo, nanj bo potrebno počakati do poznega večera.


Poljska - Slovenija 20:25 (13:13)

Rio - Dvorana prihodnosti, sodnika: Horaček in Novotny (oba Češka).
* Poljska: Szmal, Syszomirski 2, Lijewski 2, Jachlewski 1, Bielecki 4 (2), Wisniewski 2, B. Jurecki, M. Jurecki, Jurkiewicz 1, Syprzak 2, Daszek 2, Kus, Szyba 3.
* Slovenija: Škof, Lesjak, Blagotinšek 2, Kavtičnik 4, Janc 1, Dolenec 2, Cingesar 1, Poteko, Gaber 1, Zorman 3, Bezjak 2, Razgor 2, Zarabec 7 (4), Bombač.
* Sedemmetrovke: Poljska 2 (2), Slovenija 4 (4).
* Izključitve: Poljska 10 minut, Slovenija 16 minut.
* Rdeč karton: Jurkiewicz (49.), Cingesar (58.).


Izbranci Veselina Vujovića, med katerimi tokrat ni bilo vratarja Matevža Skoka, saj ga je zamenjal Urban Lesjak, so drugič igrali v prvem, jutranjem terminu. Če jim to ni odgovarjalo v prejšnji tekmi proti Nemčiji, so se tokrat proti Poljski precej bolje znašli. V prvem polčasu so Poljaki še držali stik s Slovenci, v drugem delu pa so Vujovićevi fantje strnili vrste v obrambi, v napadu zaigrali bolj zbrano in zlomili tekmece, velik delež h končnemu uspehu je dodal še Gorazd Škof, ki je zbral devet obramb iz 16 poizkusov.

Slovenija in Poljska sta se sicer na OI srečali prvič, na velikih tekmovanjih pa ima zdaj Slovenija tri zmage, Poljska dve, enkrat pa se je tekma končala neodločeno. Po eno zmago imata reprezentanci tudi v kvalifikacijah za EP, v petih prijateljskih tekmah pa so bili Slovenci boljši trikrat, Poljaki pa dvakrat.

Uvodne minute so bile za Slovence slabe. V napadu so zapravili dve žogi, Poljaki so dvakrat zadeli, šele v šesti minuti je Uroš Zorman zadel prvi slovenski gol. Poljaki so zadeli še dvakrat, zato je Veselin Vujović vzel minuto odmora. To je storil v pravem trenutku, saj je odmor predramil njegove fante, ki so do 10. minute izid poravnali na 4:4. V 11. minuti je Miha Zarabec zadel za prvo slovensko vodstvo na tekmi, v 14. minuti pa za +2. Po prednosti z 8:10 so imeli Slovenci dve priložnosti za tri gole zaloge, ki je niso izkoristili, so se pa zato Poljaki približali na gol zaostanka. Po nekaj izmeničnih golih so izbranci Talanta Dujšebajeva v 29. minuti zadeli za 13:13, kar je bil tudi izid prvega polčasa.

Drugi del tekme so Slovenci začeli z bolj agresivno obrambo, ki jim je hitro prinesla uspeh, svoj delež pa je dodal še Gorazd Škof z nekaj obrambami. V 38. minuti so Vujovićevi izbranci vodili s 17:14, minuto kasneje z 18:14, kar je bila najvišja razlika do takrat. Pet minut pozneje so bili Poljaki spet v igri, saj je semafor v dvorani prihodnosti kazal 17:18, dva gola je prispeval Karol Bielecki. Z dvema goloma je odgovoril Zarabec, ki je v 46. minuti spet povišal na +3. Vid Kavtičnik in Zorman sta zadela za 22:17. V nekaj naslednjih napadih na obeh straneh gola ni bilo, hitro je tako postalo jasno, da Poljska ne more ogroziti zmage Slovenije.

Prvi strelec tekme je bil Zarabec s sedmimi goli, štiri je dal Kavtičnik.

Članki iz rubrike