volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 17.08.2016 10:50:41

Vujović: Nas si nihče ni želel v četrtfinalu

Slovensko rokometno reprezentanco danes čaka najpomembnejša tekma na olimpijskih igrah, četrtfinalni obračun z Dansko. To je tekma, ki so jo slovenski igralci dolgo čakali in na kateri se mislijo boriti do zadnjih atomov moči.

To obljublja tudi selektor Veselin Vujović, čeprav priznava, da se v ekipi že kaže utrujenost, nagajajo pa jim tudi poškodbe.

"Danska na teh olimpijskih igrah ni tista Danska, ki smo se jo mi navadili, da jo gledamo, ampak je še vedno Danska. Pri njih nikoli ne veš, kdaj se bodo razigrali. Mene veseli, da sta Francija in Danska v ponedeljek hoteli zmagati in se nam izogniti. Hoteli so igrati z Brazilijo, kar pomeni, da nas cenijo. Kar se tiče naše reprezentance, pa lahko rečem, da imamo velike probleme s poškodovanimi in utrujenimi igralci. Telesna zgradba nekaterih naših igralcev nam ne gre v prid, strah me je, kako bodo do konca iger vse to zdržali. V vsakem slučaju nismo favoriti, imamo pa svojo priložnost. Osnovni cilj smo izpolnili, a nihče ne pride na igre, da se uvrsti v četrtfinale. Mi se moramo naučiti, da gremo na vsakem tekmovanju na najvišji možen cilj, da nas začnejo ceniti ljudje, da se bolje zapišemo pri sodnikih, da se nas trenerji reprezentanc na žrebu bojijo in se nam hočejo izogniti," je dan pred tekmo razpredal Vujović.

Selektor je dansko igro zagotovo dobro preučil, opazil pa je nekaj stvari: "Opazil sem, da njihov trener nima potrpljenja, veliko menja igralce, opazil sem, da se še vedno ne znajdejo najbolje pri agresivni obrambi, ki je naša značilnost, in da imamo mi svoje adute. Moramo izkoristiti, da niso v pravi formi," je dansko igro opisal Vujović, ki ne bo mogel računati na poškodovanega Deana Bombača, zamenjal ga bo David Miklavčič.



"Bile so možnosti, da Bombač nadaljuje turnir, ampak jaz sem vedno na strani igralca, vedno ščitim poškodovanega, ne glede, kakšne cilje imamo, kakšne rezultate želimo. Da mi ogrozimo kariero nekoga, da ne upoštevamo želje kluba, to bi bilo neumno in nisem bil za to. Da mi enemu igralcu dajemo protibolečinske injekcije brez garancije, da bomo zmagali, in da tvegamo, da se on še bolj poškoduje, da izgubi sezono ali celo kariero, ne tega ne bom storil. Enostavno ne bi bilo pošteno," kaže skrb za poškodovanega igralca Črnogorec.

Z zamenjavo se v ekipi marsikaj spremeni, zdaj so v ekipi na mestu srednjega levega zunanjega trije desničarji. "To je malo, če hočemo do konca. Dobivamo pa s tem Miklavčiča, z njim lahko odpočijem Vida Kavtičnika in Jureta Dolenca, vsaj kar se tiče obrambe, v kateri je močnejši od njiju. Poskušali bom rotirati, poskušali bomo izvesti hud pritisk na njihove zunanje igralce," napoveduje Vujović, ki se ne strinja s poročanjem nekaterih medijev, da je Slovenija najbolj groba reprezentanca na turnirju.

"Če se računa po številu izključitev, smo res, če pa se računa po sodniškem kriteriju, nismo. Tak je pač sodniški kriterij, a s tem ne mislim, da je kdo proti nam. Bolj všeč so mi govorice, da Slovenija igra najboljši rokomet tu, tisti, ki pravijo, da smo grobi, pa naj razmislijo o svojih težavah v reprezentanci," ni zadovoljen selektor, ki pred tekmo z Dansko ostaja optimist: "Sem optimist, a moram biti tudi realen. Ne bomo igral s kakšno slabo reprezentanco. Igramo z Dansko, ki je na vseh tekmovanjih v zadnjih 20 letih eden glavnih favoritov. Če ne drugega, so možnosti 50:50."

Članki iz rubrike