oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

STA
STA
0 05.11.2016 20:59:26

Rokometaši oslabljeni, a nared za boj v Lizboni

Vid Kavtičnik
Nikola Miljković
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v poznih popoldanskih urah prispela v portugalsko prestolnico, kjer jo v nedeljo ob 16. uri čaka druga kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018.

Nastopila bo oslabljena, v Lizbono je namreč pripotovala brez Uroša Zormana, Gorazda Škofa, Mateja Gabra in Darka Cingesarja.

Elitna slovenska izbrana vrsta je na uvodni tekmi v Velenju po sijaji predstavi v zadnjih dvajsetih minutah na kolena položila Švico in na svoj račun vpisala prvi točki, na gostovanju v Lizboni pa jo čaka zahtevnejša naloga, saj selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović na vročem gostovanju ne bo mogel računati na številne nosilce igre.

Ideolog igre Zorman in vratar Škof bosta po dogovoru z Vujovićem izpustila nedeljsko tekmo, zdravstvena reprezentančna slika pa prav tako ni najboljša. Steber obrambe in krožni napadalec Gaber si je že na sredini tekmi poškodoval mečno mišico, na petkovem večernem treningu v Kozini pa še krilni igralec Cingesar in se namesto v Lizbono odpravil proti Zagrebu.


Vujović je zavoljo tega naknadno poklical krožnega napadalca Miho Žvižeja, ki bo v Lizbono prispel neposredno iz Montpellierja, slovenska odprava pa navzlic zdesetkani zasedbi verjame, da bo izpolnila prvi del naloge in na uvodnih dveh tekmah osvojila vse štiri točke.

Pot do Lizbone ni minila brez zapletov, vratar Primož Prošt je celo ostal brez prtljage, a selektor Vujović ima druge skrbi. "Najbolj pereč problem je, da smo po Gabru ostali še brez Cingesarja, torej še enega nosilca naše igre v obrambi. Oba sta bila v minulih akcijah pomembna člena v naši obrambni verigi, tako da se zdaj najbolj ubadam s tem vprašanjem. Zavoljo tega sem naknadno poklical Žvižeja, ki lahko zapolni vrzel v napadu, manj težav mi povzroča izostanek Zormana, na tem položaju imamo veliko kakovostnih igralcev. V vsakem primeru bomo morali igrati zelo agresivno in bojevito, naša primarna naloga pa bo, da Portugalce čim bolj utrudimo z našo kakovostno obrambo in jim preprečimo, da se razmahnejo na igrišču."

"Na Portugalsko smo resda prišli brez nekaterih igralcev, navkljub temu pa verjamem, da je naš lizbonski kader dovolj kakovosten, da zapolni vse omenjene kadrovske vrzeli. Z naše strani glede tega ne sme biti nobenih izgovorov, vsak od nas mora proti Portugalski prikazati svojo najboljšo predstavo," je pragmatičen celjski vratar Urban Lesjak.

Odgovornosti se ne boji niti izkušeni Vid Kavtičnik, igralec francoskega Montpellierja je pred nedeljsko tekmo dejal: "Portugalska je zelo kakovostna reprezentanca, ki premore zelo bojevite igralce. Pred svojimi privrženci se bodo gotovo borili do zadnjega diha in skušali doseči pozitiven izid. V Lizbono smo resda prišli brez nekaterih nosilcev, navzlic temu pa upam, da bomo prikazali našo želeno igro. Na tej tekmi najbolj potrebujemo trdno obrambo, v nasprotnem primeru si lahko zagrenimo življenje. Za napad se ne bojim, premoremo veliko kreativnih igralcev, ključ do zmage bo gotovo naša predstava v obrambi."

Članki iz rubrike