nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 21.11.2016 14:59:06

Slovenske rokometašice pričele priprave za Švedsko

Uroš Bregar
alesfevzer.com
Slovenski ženski rokomet kaže znake prebujanja. Članska reprezentanca se je po sušnih šestih letih prebila na letošnje evropsko prvenstvo, Krim Mercator pa je v skupinskem delu lige prvakinj osvojil prvo mesto. Rokometašice elitne izbrane vrste so se danes zbrale v Zrečah in pričele priprave za decembrsko evropsko prvenstvo na Švedskem.

Slovenija bo na sklepnem turnirju stare celine, ki bo na sporedu med 4. in 18. decembrom v Stockholmu, Kristianstadu, Malmöju, Helsingborgu in Göteborgu, nastopila v skupini A. V stockholmski skupini so še Srbija, Švedska in Španija, napredovala pa bo le v primeru, če se izogne zadnjemu mestu v prvem delu tekmovanja. V skupini B (Kristianstad) bodo nastopile Nizozemska, Francija, Nemčija in Poljska, v skupini C (Malmö) Črna gora, Madžarska, Danska in Češka, v skupini D (Helsingborg) pa Norveška, Rusija, Romunija in Hrvaška.

Izbranke Uroša Bregarja so v oktobrskem prvem delu priprav - v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF) - igrale štiri tekme, na njih pa so na prvi tekmi na Ptuju izgubile in nato premagale Čehinje, proti izjemno močnim Madžarkam pa v Siofoku doživele dva visoka poraza.

"Igralke so na zbor prišle dobro razpoložene, vzdušje je na visoki ravni. Od torka naprej bomo vadili v polni zasedbi, v tem tednu pa nas čakajo tri prijateljske tekme, ena s Črnogorkami in dve s Švicarkami. Verjamem, da se bomo do odhoda na Švedsko dobro pripravili," je na prvem zboru v Zrečah dejal Bregar.

Krimovke so pod vodstvom Bregarja doživele pravo "renesanso" in v zelo zahtevni skandinavski skupini osvojile prvo mesto v ligi prvakinj ter se v nasprotju z vsemi pričakovanji zanesljivo prebile v glavni del tekmovanja. Se podobna zgodba lahko ponovi na reprezentančni sceni? "V reprezentanci so tudi krimovke, več kot polovica igralk pa vendarle prihaja iz drugih klubov. V vsakem primeru se moje varovanke zavedajo, da gre za pomembno reprezentančno akcijo in prepričan sem, da bodo v tem obdobju zelo motivirane, saj se bodo po dolgih šestih letih znova pomerile z najmočnejšimi evropskimi tekmicami. V vsakem primeru vsi komaj čakamo, da pričnemo s treningi," je še dodal Bregar.



Na reprezentančnem seznamu je v zadnjih letih nepogrešljiva tudi Tamara Mavsar, od te sezone igralka makedonskega Vardarja iz Skopja. "Vse igralke smo zadovoljne, da smo se po nekaj sušnih letih znova uvrstile na evropsko prvenstvo, a najbolj zahtevna naloga je šele pred nami. V pripravljalnem obdobju nas čaka veliko dela, po drugi strani pa nimamo na voljo veliko časa. Ključna bo uvodna tekma s Srbijo, ki je v zadnjih letih doživela nekaj kadrovskih sprememb. V vsakem primeru bomo morali njihovo igro temeljito analizirati in upam na najboljše," je na reprezentančnem zboru v Zrečah dejala Mavsarjeva.

Na Bregarjevem seznamu so naslednje igralke:
- vratarke: Miša Marinček, Amra Pandžić in Sergeja Stefanišin (vse Krim Mercator);
- krilne igralke: Neli Irman (Budućnost), Polona Barič (Krim Mercator) in Tamara Mavsar (Vardar Skopje);
- zunanje igralke: Teja Ferfolja (Rotweiss Thun), Ana Gros (Metz), Nina Jeriček (Krim Mercator), Lea Krajnc (Zagnos), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Ana Petrinja (Göpppingen), Janja Rebolj, Tjaša Stanko (obe Zagorje), Maja Užmah Šon (Celles sur Belle) in Nina Zulič (Mlinotest Ajdovščina);
- krožne napadalke: Katja Čerenjak (Zelene doline Žalec), Lina Krhlikar (Göpppingen) in Valentina Panger (Zagorje).

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike