nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
83 26.01.2017 09:20:20

Rokometaši, dokažite, da se Tone Tiselj moti: "Proti Francozom nimamo možnosti!"

Nikola Miljković
Prvi selektor slovenske rokometne reprezentance in edini, ki je z njo na velikih tekmovanjih osvojil kolajno, nad prebojem v polfinale na tem SP ni presenečen. Proti Francozom ne pričakuje zmage, ohranja pa kritičen odnos do selektorja Veselina Vujovića.

Ste pred prvenstvom pričakovali, da se Slovenija lahko prebije do polfinala ali je to za vas presenečenje?
To ni veliko presenečenje, saj ima Slovenija na svetovnih prvenstvih konstantno dobre rezultate. Pred začetkom je bilo težko napovedati, ali je to možno, saj nikoli ne veš, kaj se na prvenstvu lahko zgodi. Pot do polfinala nam je bila relativno lepo odprta in fantje so pokazali svoje kvalitete. Ekipe, ki so bile odlične na OI, potem po navadi padejo, saj je težko doseči dva vrhunca v eni sezoni. Dejstvo je, da nam je šel na roke tudi poraz Nemcev s Katarjem, saj bi nam bilo z Nemci gotovo težje. Uvrstitev med prvih osem pa smo lahko realno pričakovali. Doslej so fanti izkoristili tisto, kar jim je bilo ponujeno, videli pa bomo, ali lahko naredimo še kaj več.

V polfinalu so naši tekmeci Francozi. Se jih da presenetiti?
Velika dilema je, ali razmišljati, kako premagati Francoze, ali pa že gledati naprej in razmišljati o kolajni. Scenarij je zelo podoben, kot je bil že na SP v Španiji. Tudi zdaj smo znova naleteli na domačina, ki je tudi v organizacijskem pogledu naredil vse, da bi osvojil zlato kolajno. Mislim, da Francozi v tem pogledu ne bodo dovolili nobenega presenečenja. To je lahko dobra izkušnja za naše fante, ki lahko tekmo odigrajo sproščeno ter vsemu svetu pokažejo, kakšna je naša mladost in kakovost. Ob vsem, kar so Francozi naredili, pa presenečenje ni mogoče.

Kaj pa pritisk? Francozi so le bolj obremenjeni s tem, da morajo biti svetovni prvaki.
Oni tega pritiska nimajo. Vendarle so s to generacijo že osvojili tri naslove svetovnih prvakov ter še kopico drugih lovorik. Morda njihova najtežja tekma je bila četrtfinalna s Švedi.

Bi svojemu trenerskemu kolegu Vujoviću morda kaj priporočili glede taktike, obrambe ...
Ne, nimam mu kaj priporočiti. Kot rečeno, je zame največja dilema, ali narediti vse, da osvojimo kolajno, torej vreči vse sile v tekmo s Francozi, ali pa raje kaj privarčevati za tekmo za tretje mesto.

CELOTEN INTERVJU S TONETOM TISLJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike